trader-concentrado-wall-street
Reuters
38.085,80
  • -
  • -

Wall Street registra guanys moderats del 0,2% amb la mirada posada en les tensions entre els Estats Units i l'Iran que estan tenint lloc a l'Orient Mitjà. L'estira i arronsa continua i el país persa ha assegurat que les sancions nord-americanes "no tindran efecte". La Borsa de Nova York va tancar la setmana passada amb guanys del 2% i molt a prop de màxims històrics.

Després del canvi d'enfocament realitzat per la Reserva Federal dimecres passat, el mercat ha interpretat que la Fed està ara oberta a abaixar els tipus si cal, però que abans esperarà a veure com evoluciona la guerra comercial entre la Xina i els EUA.

En aquest sentit, la reunió que mantindran Donald Trump i Xi Jinping en la pròxima cimera del G-20 que se celebrarà a Japó aquest cap de setmana serà clau per veure si les dues potències reprenen les seves negociacions comercials.

En el front de dades macro, l'índex d'activitat nacional de la Fed de Chicago s'ha situat en -0,05 el maig des de -0,48 l'abril, per sobre del -0,37 anticipat. I falta per publicar l'índex manufacturer de la Fed de Dallas.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,6%, fins als 57,80 dòlars, després de disparar-se la setmana passada un 9% per la tensió geopolítica entre els EUA i l'Iran (Donald Trump va cancel·lar un bombardeig sobre territori iranià dijous passat). "Els xocs a l'Orient Mitjà haurien de sostenir els preus del cru fins a veure la resposta de l'Iran a aquestes sancions dels EUA", assenyalen els experts de la companyia Oanda.

Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,16%, fins als 1,1384 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys es relaxa fins al 2,03% i es manté per sota de la del bo a tres mesos, que se situa al 2,11%. El fet que la corba de tipus entre aquestes dues referències es mantingui invertida s'anticipa una frenada econòmica important tant als EUA com en el conjunt del sistema econòmic mundial.

Noticias relacionadas

contador