oil portada

El petroli segueix estenent els seus guanys de la passada setmana a la calor de les tensions geopolítiques a l'Orient Mitjà, que segueixen sense remetre's i, de fet, augmenten amb cada dia que passa. El barril de West Texas, referència als EUA, avança més d'un 1% i supera els 58 dòlars. Per la seva banda, el de Brent, referència a Europa, avança un 0,7% i coqueteja amb els 66 dòlars el barril.

El conflicte EUA-Iran no té pinta d'anar a menys. El secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo, va afirmar que "significatives" sancions seran imposades a Teheran aviat.

Per la seva banda, Trump ha afirmat avui que no busca una guerra amb l'Iran. I tot, després de cancel·lar fa uns dies un atac sobre la regió pocs minuts abans d'ordenar-lo. "Els xocs a l'Orient Mitjà haurien de sostenir els preus del cru fins a veure la resposta de l'Iran a aquestes sancions dels EUA", postil·len des de la companyia Oanda.

La passada setmana el Brent va acumular unes pujades del 5% i, el West Texas, uns guanys del 10%, el seu major repunt setmanal des de desembre de 2016.

"Estem preparats per negociar sense condicions", va recordar Pompeo aquest diumenge. "Saben on trobar-nos i confio que el moment en què ho facin podem començar a parlar, miro cap al futur amb ganes que arribi aquest dia", ha conclòs.

Mentrestant, les energètiques nord-americanes van elevar la passada setmana el seu nombre de plataformes petrolíferes per primera vegada durant les últimes tres setmanes. En total són ja 789 plataformes d'extracció les que operen en sòl nord-americà, segons dades de Baker Hugues de divendres passat.

Noticias relacionadas

contador