ep federal reserve chair jerome powell testifies before congress
Stefani Reynolds - Archivo

Wall Street es desperta amb guanys moderats després del tancament lleugerament baixista de dimarts i els forts guanys de dilluns. Els inversors segueixen centrats en determinar què passarà amb la inflació durant els propers mesos i quina pot ser la postura que adopti la Reserva Federal (Fed) en funció dels possibles escenaris que s'anticipen.

  • 18.808,35
  • 0,99%

En aquest sentit, diversos membres de la Fed han realitzat intervencions públiques per intentar calmar la preocupació dels inversors davant l'esperat repunt dels preus durant els pròxims mesos, que ja es va constatar a l'abril i ha posat en guàrdia els inversors.

El vicepresident de l'organisme monetari, Richard Clarida, va dir ahir que durant les pròximes reunions s'arribarà a un punt al qual hauran de començar a discutir la desescalada del ritme de compra d'actius. "Tot dependrà del flux d'informació macroeconòmica que obtinguem", ha assenyalat. La propera reunió prevista del banc central és la que mantindrà els dies 15 i 16 de juny.

I la presidenta de la Fed de San Francisco, Mary Daly, va dir que la Fed està parlant sobre les converses de retirada d'estímuls, però que encara no s'havien realitzat progressos en aquest sentit, i que la política monetària està ben situada en l'actualitat.

A més, el president de la Fed de Chicago, Charles Evans, va comentar que encara no ha vist res que la faci modificar el seu suport total a la política acomodatícia actual o sobre la línia a seguir (guidance), i que el risc d'una inflació elevada i persistent el 2022 i anys següents és baix.

Finalment, el president de la Fed de Richmond, Tom Barkin, es troba esperançat que els EUA estigui a punt de completar la recuperació econòmica, però que les expectatives d'inflació basades en els mercats no han sobrepassat l'objectiu de la Fed. Barkin també va assenyalar que encara queda molt espai de creixement al mercat laboral, i que pot portar fins a després de l'estiu el seu desembussament.

A l'agenda econòmica dels EUA, les referències més destacades es publicaran el dijous, amb la segona revisió del PIB del primer trimestre i les dades setmanals d'atur. A més, divendres coneixerem la confiança al consumidor de maig, elaborada per la Universitat de Michigan.

A nivell empresarial, els valors més afavorits són els associats al sector turístic, com l'aerolínia United Airlines o els operadors de creuers Royal Caribbean i Norwegian Cruise Line, a causa de la recuperació de la demanda que estan registrant durant les últimes setmanes.

Una de les notícies del dia la protagonitza Amazon. El gegant de comerç en línia ha comprat Metro-Goldwyn-Mayer, creadora de personatges com James Bond, per 8.450 milions de dòlars. Amazon espera ampliar el seu catàleg en 4.000 pel·lícules i 17.000 programes de televisió per reforçar Amazon Studios, la seva divisió de cinema i televisió

A més, els directors executius dels bancs més grans de país, incloent-hi JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs i Morgan Stanley, testificaran davant el Comitè Bancari del Senat per explicar les seves activitats durant la pandèmia.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,1%, fins als 66,10 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia a 1,2241 dòlars. A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta lleugerament fins a l'1,57% i l'unça d'or puja un 0,4%, fins als 1.905 dòlars. Finalment, el bitcoin rebota un 7%, fins als 40.300 dòlars, després de la caiguda de les últimes jornades.

contador