• Es tracta del seu millor comportament en un primer any presidencial a 70 anys
  • Tot i que la Borsa de Nova York està donant senyals d'esgotament a curt termini
cbpatrickharker

Obertura plana i amb escàs moviment a Wall Street, quan es compleix el primer aniversari de l'arribada de Donald Trump a la Casa Blanca.

  • 37.987,80
  • -

Des que va guanyar les eleccions, el Dow Jones s'ha revalorat un 28,5%, el seu millor comportament durant el primer any d'un president durant els últims 70 anys, concretament des de 1945, quan Franklin D. Roosevelt va guanyar els comicis (encara que va ser substituït a la presidència per Harry S. Truman perquè va morir aquest mateix any).

El Dow va marcar aquest dimarts un nou rècord als 23.557 punts, després de pujar lleugerament un 0,04%. No obstant això, l'S&P 500 i el Nasdaq van tancar amb suaus caigudes. La Borsa de Nova York està donant senyals d'esgotament a curt termini (està molt sobrevenuda i el volum negociat és decreixent), de manera que els analistes no descarten una correcció per 'sanejar' els últims avenços.

Els experts de Link Securities comenten que els últims avenços de Wall Street es deuen "als bons resultats que estan publicant les cotitzades, així com a l'entorn de baixos tipus d'interès". Tot i això, afegeixen que "el gran dubte és si les valoracions ja han arribat a un nivell en què descompten 'totes les coses bones' o si encara tenen recorregut".

En aquest sentit, i per anàlisi tècnica, José María Rodríguez, expert de Bolsamanía, afirma que "hem d'estar preparats perquè, en algun moment, amb qualsevol excusa de mercat, assistim a una correcció lògica i normal després d'un important ral·li previ".

ESTRATÈGIA PER A UNA CORRECCIÓ

Peter Garnry, cap d'estratègia en renda variable de Saxo Bank, explica que la complaença ha assolit màxims històrics i que l'índex de volatilitat VIX cotitza a nivells molt baixos. Davant la possibilitat d'una correcció de certa envergadura, aquest expert recomana realitzar beneficis en una part de la nostra cartera i al mateix temps apostar per una cartera defensiva formada per serveis públics, telecomunicacions, assistència sanitària, béns de consum bàsic i tecnologies de la informació.

També recomana adoptar una estratègia mixta, amb posiciones curtes als sectors cíclics i llargues en els esmentats sectors defensius. "O posar-se llarg als sectors defensius i comprar puts al mercat de renda variable general", afegeix aquest expert.

REFORMA FISCAL, RESULTATS...

En relació a la reforma fiscal que impulsen els republicans, l'última novetat és que la rebaixa fiscal a les empreses podria endarrerir un any per quadrar els comptes, ja que aquest retard permetria al Govern recaptar 100.000 milions de dòlars addicionals durant el proper exercici.

A nivell corporatiu, les accions de Snap, matriu de la xarxa social snapchat, es desplomen un 11% després que els seus resultats hagin estat acollits de manera molt negativa pels inversors. La companyia va perdre 445 milions de dòlars durant el tercer trimestre, tot i que ha confirmat que el grup xinès Tencent ha comprat el 12% del seu capital.

Aquest dijous, després del tancament de mercat, Walt Disney, el major grup mundial d'entreteniment, serà protagonista en presentar les seves xifres trimestrals. Les seves accions cotitzen per sobre de 101 dòlars, cosaque li atorga una capitalització de 156.000 milions de dòlars.

Per la seva banda, el president Trump continua la seva gira asiàtica després de visitar el Japó i Corea del Sud i ara es troba a la Xina amb dos objectius clars. Impulsar les relacions comercials i intentar que el règim xinès es comprometi a buscar una solució per a la política nuclear de Corea del Nord, una cosa que sembla molt poc probable. Trump ha assenyalat que vol "la pau a través de la força", una opció que no comparteixen els mandataris xinesos.

Finalment, al mercat de divises, l'euro puja un 0,1%, fins a 1,16 dòlars. Al mercat de matèries primeres, el petroli descendeix lleugerament després de marcar dilluns nous màxims des de 2015. El cru West Texas cau un 0,3%, fins a 57 dòlars, mentre que el barril Brent cedeix un 0,2%, fins als 63,55 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or baixa un 0,37%, fins a 1.276 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys baixa fins al 2,309%.

Noticias relacionadas

contador