ep wall street during coronavirus pandemic
Natan Dvir

Wall Street cotitza amb guanys tímids a aquestes hores del dimecres, en un intent de recuperar-se de les caigudes superiors a l'1% que va patir aquest dimarts. Així i tot, els índexs nord-americans continuen cercant alguna notícia positiva en què recolzar-se per treure's de sobre el pessimisme que han deixat Brussel·les i la Reserva Federal (Fed).

  • 39.467,51
  • -

Un dels temors que continua pressionant el mercat és el coronavirus. Als EUA ja s'hi han registrat més de 2,9 milions de contagis, i les morts superen les 130.000, segons dades de la Johns Hopkins University. "Les preocupacions sobre un possible rebrot continuen sacsejant la confiança i els esforços per reobrir l'economia del país", assenyalen els experts de Leuthold Group a la CNBC.

En aquest sentit, l'última novetat sobre la carrera per aconseguir un vaccí arriba de la mà de Novavax, una empresa que acaba de rebre 1.600 milions de finançament de Washington per dur a terme el seu projecte. Aquesta xifra és la més alta atorgada a una farmacèutica. Les accions de la farmacèutica perden un 2,45% a aquestes hores.

Dins de l'àmbit empresarial, també cal destacar Levi Strauss, que cedeix més d'un 7% després d'anunciar que va perdre 322 milions de dòlars al primer semestre per l'impacte de la crisi del coronavirus. Després d'aquests números vermells, la companyia tèxtil ha anunciat que acomiadarà a 700 treballadors.

ALTRES MERCATS I EUROPA

A d'altres mercats, el barril West Texas, de referència als Estats Units, cotitza pla a 40,60 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es revalora un 0,39% i es canvia a 1,1315 dòlars a aquestes hores. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys se situa en un 0,66%

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa també han cedit terreny. El selectiu espanyol és el que ha registrat les pèrdues més inflades al 'Vell Continent', amb una caiguda de l'1,62% que li fa perdre els 7.400 punts. Finalment, a les borses asiàtiques hi ha regnat també el vermell.

Noticias relacionadas

contador