wall street dl us usa stocks shares  dow jones s
Flickr (PD)

Wall Street cotitza amb lleugeres pujades i es pren un respir després del ral·li de les últimes jornades, que ha impulsat l'S&P 500 a menys d'un 1% del seu anterior màxim històric, registrat a principis de setembre. Els inversors segueixen preocupats per la inflació als Estats Units, però els bons resultats empresarials publicats fins a la data, al costat d'unes dades econòmiques que indiquen creixement, han permès als índexs novaiorquesos superar la por d'un possible període d'estagflació, amb alta inflació i baix creixement.

  • 38.308,48
  • -

Caldrà veure quina és la reacció del sector tecnològic a un nou repunt en la rendibilitat (TIR) ​​del deute nord-americà, que en el cas del bo a 10 anys supera l'1,67%, el seu major nivell des del maig. En aquest sentit, les accions de Netflix cauen després que la plataforma en línia de continguts publiqués ahir a la nit els seus resultats del tercer trimestre.

A més, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, crida l'atenció sobre Tesla, que cotitza molt a prop dels seus anteriors màxims històrics i ofereix molt bones perspectives per anàlisi tècnica. El fabricant de cotxes elèctrics publicarà els seus resultats després del tancament de mercat al costat del gegant tecnològic IBM. Altres companyies que presentaran les seves xifres durant la jornada són Verizon i Biogen.

Per la seva banda, César Nuez, responsable de Trader Watch, destaca que el Dow Jones també ofereix un molt bon aspecte en examinar el seu gràfic. "La superació, aquesta setmana, de la resistència dels 35.061 punts ens confirma el bon moment del selectiu nord-americà. Per a les properes jornades, és molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins als màxims històrics que va dibuixar al mes de agost als 35.631 punts", explica.

També és protagonista una altra companyia que cotitza a Wall Street, encara que el seu mercat principal és la Xina. Les accions d'Alibaba a Hong Kong s'han disparat després de conèixer que el seu fundador, Jack Ma, ha viatjat a Espanya; i després del llançament d'un nou xip.

La publicació East Week, amb seu a Hong Kong, ha informat que Ma havia viatjat a Espanya durant el cap de setmana amb els seus amics i socis multimilionaris per passar unes vacances en vaixell.

POLÈMICA AMB JEROME POWELL

En l'escena econòmica, durant la tarda es publicarà el Llibre Beix de la Reserva Federal, que recull l'evolució de l'economia als EUA. El mercat anticipa que el document torni a constatar un augment de les pressions inflacionistes i la dificultat de les empreses per contractar, cosa que reforçarà la idea que la Fed iniciarà el tapering durant la reunió de principis de novembre.

Sobre la Fed, la polèmica ha esquitxat el seu president, Jerome Powell, en publicar-se que va vendre accions per valor de 5 milions de dòlars abans que el Dow Jones caigués amb força durant el mes d'octubre de 2020. Les operacions de trading dels membres del banc central estan sent analitzades amb lupa durant les últimes setmanes; i ja han obligat a renunciar a dos dels seus presidents regionals.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1%, fins als 82,20 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,08% i es canvia a 1,1623 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,4%, fins als 1.779 dòlars. Finalment, el bitcoin puja un 0,1%, fins als 64.002 dòlars.

Noticias relacionadas

contador