• El mercat, submergit en una complaença inercialment alcista que resulta favorable per a les borses
  • Els inversors, pendents aquests dies de la temporada de resultats als EUA
nasdaq_630

Compres moderades a Wall Street, que continua imparable i anticipa nous rècords històrics per començar la setmana. Divendres, el Nasdaq va pujar fins 6.605,80 punts i va marcar una nova cota màxima. El selectiu tecnològic es revalora ja un 22,7% aquest any, impulsat pel bon comportament d'empreses com Alibaba.

  • 17.718,30
  • 1,65%

En aquest sentit, els analistes de Deutsche Bank han recomanat comprar les accions del gegant xinès del comerç electrònic, en anticipar un potencial alcista de l’11% a 12 mesos, fins a 199 dòlars per acció. La capitalització borsària d'Alibaba supera ja els 457.000 milions de dòlars, mentre que la del seu rival Amazon és de $481.000 milions.

També en positiu, els experts de KeyBanc Capital han elevat el seu consell sobre Apple a 'sobreponderar' des de 'mantenir' i han establert un preu objectiu de 189 dòlars, amb un potencial alcista del 19% a 12 mesos per al fabricant de l'iPhone.

TEMPORADA DE RESULTATS

En altres notícies corporatives, els inversors segueixen centrats en la temporada de resultats del tercer trimestre. Aquesta setmana, serà el torn d'empreses importants com Netflix (després del tancament del mercat), una altra companyia amb una capitalització borsària ha engreixat fins a 86.000 milions de dòlars, després de revalorar-se ni més ni menys que un 28.000% en borsa en 15 anys.

Després dels resultats de grans bancs com JP Morgan, Citi o Bank of America la setmana passada, aquest dimarts serà el torn d'altres entitats 'il·lustres' a Wall Street, com Goldman Sachs i Morgan Stanley. Demà també publicaran els seus comptes altres grans corporacions com Johnson & Johnson (abans de l'obertura) i IBM (després del tancament).

A més, dimecres el publicaran American Express, eBay i Bank of New York Mellon, entre altres; i dijous faran el mateix grups que l'operadora de telecomunicacions Verizon o la tabaquera Philip Morris. Divendres, serà el torn del conglomerat industrial General Electric i del gegant de la cosmètica i la cura personal Procter & Gamble.

COMPLAENÇA ALCISTA A LES BORSES

A nivell estratègic, els analistes de Bankinter comenten que "excepte tensions polítiques en el pla domèstic, el mercat no enfronta problemes rellevants". En la seva opinió, "està submergit en una mena de complaença inercialment alcista que resulta espontàniament favorable per a les borses".

Aquests experts afegeixen que "llevat d'excepcions puntuals, la macro és bona, les principals divises han tornat a rangs raonables, la volatilitat segueix molt baixa (VIX per sota del 10%), les matèries primeres són en una zona d'equilibri de preus assumible tant per emergents com per desenvolupats i els resultats empresarials van sortint acceptables o bons, fins i tot malgrat l'ajust a la baixa a les asseguradores pels huracans".

QUI SUCCEIRÀ YELLEN?

D'altra banda, el mercat es troba a l'espera que Donald Trump anunciï pròximament qui és el seu elegit per ser pròxim president de la Fed en substitució de Janet Yellen. Els noms que més opcions tenen per al lloc són Kevin Warsh, exgovernador del banc central i exassessor de George Bush, Jerome Powell, actual governador de la Fed i Gary Cohn, el màxim assessor econòmic del president i expresident del ‘totpoderós’ Goldman Sachs.

En aquest sentit, el vicepresident sortint de la Fed, Stanley Fischer, va llançar la setmana passada diversos 'missatges' a Trump durant la seva última intervenció pública com a membre de l'organisme. Fischer va dir que Yellen hauria de ser reelegida per un segon mandat i que seria "un gran error" reduir la regulació del sector financer, tal com vol l'actual president i els seus assessors (raó principal per no reelegir Yellen, que defensa la mateixa tesi que Fischer).

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'àmbit econòmic, la setmana no comptarà amb massa referències destacades. Per aquest dilluns, s'ha publicat l'indicador manufacturer Empire State de Nova York, que ha superat àmpliament les previsions del consens. Dimarts, destaca la dada de producció industrial i de confiança immobiliària NAHB i dimecres, el Llibre Beix de la Fed, que mesura l'evolució de les condicions econòmiques als EUA. Finalment, dijous es publicaran les dades setmanals d'atur.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas repunta un 1,2%, fins a 52,20 dòlars, mentre el cru Brent avança un 1,2%, fins 57,90 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,2%, fins a 1.307 dòlars. Al mercat de divises, l'euro cau un 0,13%, fins a 1,1806 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 2,29%.

Noticias relacionadas

contador