trump-chine-xi-jinping
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes properes a l'1% al so de Donald Trump. El president dels Estats Units ha confirmat que elevarà els aranzels a la Xina perquè "el país ha trencat l'acord", cosa que ha revifat encara més la guerra comercial entre les dues majors economies del món.

"Per cert, ¿veieu els aranzels que anem a pujar? Ho farem perquè van trencar el tracte. Van trencar el tracte", ha declarat Trump durant un míting celebrat aquest dimecres.

Trump va confirmar que el viceprimer ministre xinès, Liu He, arribarà a Washington aquest mateix dijous per reprendre les negociacions, però ha recalcat: "Van trencar el tracte. No poden fer això, així que ho pagaran".

EL TEMOR DEL MERCAT

Hi continua havent voluntat d'acord, encara que potser les dues potències no aconsegueixin entendre. I si això passa, diuen els experts, podria ser fatal per als mercats.

"Si no hi ha acord entre les dues superpotències per divendres, esperem que els mercats de valors mundials caiguin almenys un 20%", asseguren des de Think Markets. Els inversors fa diversos dies que estan sota la influència de l'amenaça de Trump, i si al final es consuma per la falta d'acord amb la Xina, les preocupacions "aixafarien els mercats i això intensificaria la venda", remarquen els analistes d'aquesta empresa.

Bank of America Merrill Lynch afirma que "una nova escalada per part dels EUA i una probable represàlia per part de la Xina seria una guerra comercial en tota regla, amb implicacions molt negatives per a l'economia mundial". En aquesta entitat segueixen sent optimistes i creuen que, al final, "la lògica prevaldrà i s'evitarà el pitjor", tot i que reconeixen que "els riscos han augmentat" considerablement.

FRONT EMPRESARIAL

Dins del front empresarial, Walt Disney avança un 1% després de batre ahir a la nit les expectatives amb els seus resultats trimestrals, que no van incloure els ingressos superiors a 2.200 milions de dòlars que ha obtingut la pel·lícula 'Vengadores: Endgame', des del seu llançament.

Especial atenció també a Uber, que aquest dijous fixarà el seu preu de sortida a borsa de cara a la seva estrena demà a Wall Street. L'empresa tecnològica de servei de transport aspira a aconseguir una valoració de 90.000 milions de dòlars.

DADES ECONÒMIQUES

En l'escena econòmica, l'índex de preus de producció ha repuntat un 0,2% l'abril, fins al 2,2% interanual. A més, el dèficit de la balança comercial s'ha situat als 50.000 milions de dòlars el març, en línia amb les previsions.

Pel que fa al mercat laboral, les peticions inicials de desocupació han baixat fins a 228.000 des de 230.000, lleugerament per sobre de les 220.000 esperades. I les peticions contínues han pujat fins als 1,68 milions, enfront dels 1,67 milions anticipats.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,8%, fins als 61,60 dòlars. A més, l'eburo s'aprecia un 0,05%, fins als 1,1197 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa lleugerament fins al 2,44%.

Noticias relacionadas

contador