ep july 10 2019 - washington dc united states chair of the federal reserve jerome powell testifies before the house financial services committee on capitol hill in washington dc us on july 10 2019 stefani reynolds cnp contacto
Stefani Reynolds

Wall Street cau lleugerament durant una jornada que està marcada per la 'quàdruple hora bruixa', el venciment trimestral de futurs i opcions sobre accions i índexs, cosa que pot generar un alt nivell de contractació.

  • 39.807,37
  • -

Mirant l'acumulat de la setmana, gairebé no hi ha canvis pel que fa al que han registrat els índexs novaiorquesos, tot i que els guanys obtinguts en alguns moments de les últimes sessions els val per estar en positiu. L'S&P 500 i el Nasdaq pugen un 0,1%, mentre que el Dow Jones es revalora un 0,3%.

La 'quàdruple hora bruixa' "sol traduir-se en una jornada de forta volatilitat, o això és el que li agrada dir a gran part dels analistes i mitjans econòmics especialitzats. És cert que hi ha venciments més volàtils que d'altres, però en general diria que el que els caracteritza és un major increment del volum de contractació i no tant la volatilitat", segons indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Aquest expert afegeix que aquest venciment es produeix amb les borses nord-americanes i europees a prop de màxims històrics, tot i les pèrdues lleugerament superiors a l'1% que ha registrat la renda variable nord-americana durant les primeres setmanes de setembre.

A l'escena econòmica global, la Xina ha sol·licitat formalment unir-se a l'Acord Comercial Transpacífico (CPTPP, per les sigles en anglès) en un clar intent per rellançar la seva economia. La petició es produeix després de les crítiques de Pequín a l'acord signat pels Estats Units, Regne Unit i Austràlia, que pretén reforçar l'estabilitat a la regió de l'Indo-Pacífic a mesura que la Xina amplia el seu poder militar i la seva influència.

Pel que fa a les dades econòmiques, després de la positiva sorpresa del bon comportament de les vendes al detall als Estats Units durant el mes d'agost, els inversors esperen la publicació de l'indicador de confiança de consumidor de setembre, elaborat per la Universitat de Michigan.

En operacions corporatives, Invesco negocia la seva fusió amb la divisió de gestió d'actius de State Street, segons ha publicat The Wall Street Journal.

A nivell monetari, la setmana que ve hi ha reunió de la Reserva Federal (Fed), una trobada que estarà centrat en si el banc central dona més detalls sobre el començament de la retirada dels seus estímuls monetaris, el ja cèlebre tapering.

No obstant això, la majoria d'analistes anticipa que l'organisme monetari esperarà a la reunió de novembre per anunciar formalment el procés, que consistirà a reduir a entre 10.000 i 15.000 milions de dòlars mensuals el seu programa de compra d'actius, que actualment ascendeix a 120.000 milions de dòlars al mes.

Pel que fa a l'activitat empresarial, General Motors (+0,49%) té previst perllongar els períodes d'inactivitat en set plantes nord-americanes per l'escassetat mundial de semiconductors, que segueixen minvant la producció d'automòbils.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,05%, fins als 71,85 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,06% i es canvia a 1,1757 dòlars. A més, l'unça d'or es deixa un 0,26%, fins als 1.752 dòlars; i el bitcoin es deprecia un 0,70%, fins als 47.317 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys avança fins a l'1,379%.

Noticias relacionadas

contador