ep el presidente de la reserva federal de estados unidos fed jerome powell
RESERVA FEDERAL DE EEUU (FED)

Wall Street es tenyeix de vermell després que el Nasdaq hagi obert amb lleugeres alces que li han valgut per marcar un nou rècord intradiari, que ara és als 15.665 punts. D'aquesta manera, els inversors esperen les conclusions de la reunió de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), que, segons anticipen tots els experts, confirmarà l'inici del tapering, la reducció gradual del programa de compra d'actius.

  • 39.806,77
  • -

Els tres principals índexs nord-americans van tornar a marcar un nou 'triplet' aquest dimarts després que tanquessin a màxims i marquessin rècords intradiaris durant la sessió.

Així, els analistes donen per fet que el banc central retallarà en 15.000 milions de dòlars el seu programa d'estímul quantitatiu (QE), que actualment puja a 120.000 milions de dòlars. El dubte és si la Fed començarà aquest mateix mes de novembre i reduirà les compres fins a 105.000 milions; o si el tapering començarà al desembre.

"Esperem també que la Fed reiteri una vegada més la desvinculació entre tapering i primeres pujades de tipus, que no haurien d'arribar fins a finals del 2022 o 2023, tal com reflecteix l'actual marc de previsions (dot plot), i que exigeix que s'assoleixin els objectius d'estabilitat de preus al voltant del 2% i plena ocupació", expliquen els analistes de Renta 4.

"En termes d'estabilitat de preus", afegeixen, "serà rellevant el to del discurs de Powell, que podria mantenir la idea de temporalitat als nivells alts de preus, encara que durant més temps de l'estimat inicialment. En aquest sentit, podria donar suport a la recent moderació dels breakeven d'inflació”.

"La Fed anunciarà l'inici del tapering i donarà orientacions sobre el seu full de ruta. La part més difícil serà l'avaluació de com són de transitoris els nivells d'inflació i el que això significa per al moment de la primera pujada de tipus", argumenta Paolo Zanghieri, economista de Generali Investments.

BON DADA D'OCUPACIÓ ADP

Pel que fa a la dada laboral de la consultora ADP, aquesta ha sorprès de manera positiva en mostrar la creació de 571.000 llocs de treball, molt per sobre dels 400.000 anticipats.

Aquesta referència és un indicador avançat de l'informe d'ocupació oficial que es publicarà aquest divendres (s'esperen 425.000 llocs de treball i una baixada de la taxa d'atur fins al 4,7%).

"La segona superació consecutiva del consens ens crida l'atenció, ja que les xifres oficials suaus de nòmines del setembre haurien d'haver limitat la lectura d'ADP de l'octubre", comenten els analistes de Pantheon Macroeconomics. De fet, creuen que aquesta dada suggereix que el creixement de l'ocupació ha estat “forta”.

A més, també es publicaran dades sobre l'evolució del sector serveis, que suposa dos terços del PIB nord-americà i és el principal motor de l'economia. El mercat espera que l'ISM es mantingui a nivells elevats de 62 punts.

A l'escena empresarial, Facebook ha anunciat que tancarà el sistema de reconeixement facial, utilitzat per 1.000 milions de persones. Aquesta decisió forma part d'un "moviment de tota l'empresa per limitar l'ús del reconeixement facial" en els seus productes, com ha assegurat Meta, la matriu de Facebook, a través d´un comunicat.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 2,2%, fins als 82,06 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,1% i es canvia a 1,1589 dòlars. I l'unça d'or cau un 0,3%, fins als 1.783 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,531%. Finalment, el bitcoin cau un 0,4%, fins als 63.211 dòlars.

Noticias relacionadas

contador