traders-tensos-unas-operaciones-wall-street
Reuters
38.675,68
  • -
  • -

Wall Street augmenta els seus guanys fins al 0,5% després que Donald Trump hagi assenyalat a la premsa que un acord comercial entre la Xina i els Estats Units pot passar "abans del que penseu". La Borsa de Nova York ha iniciat la jornada amb cautela després de l'inici del procediment per destituir el president Donald Trump (impeachment) anunciat aquest dimarts pel Partit Demòcrata. La iniciativa "té poques possibilitats de prosperar" però se suma a les incerteses actuals que amenacen el creixement econòmic.

"És absolutament improbable que superi la majoria republicana al Senat. Generarà soroll a curt termini", comenten els analistes de Bankinter.

Sobre la guerra comercial, el ministre de Relacions Exteriors de la Xina, Wang Yi, ha assenyalat que el seu país no té intenció d'enderrocar els EUA com a líder mundial, però ha demanat a l'Administració nord-americana que "elimini totes les restriccions irraonables" sobre el comerç.

EMPRESES I ANÀLISI TÈCNICA

A l'escena empresarial, l'empresa de roba esportiva Nike puja més del 5% al ​​Dow Jones després de superar les previsions del consens amb els seus resultats trimestrals.

A més, les tabaqueres Altria i Philip Morris han tancat sense acord la negociació de la seva fusió i han pactat només llançar Iqos de manera conjunta als EUA.

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 no va ser capaç d'atacar els màxims històrics (3.028), "cosa que unit al fet que presenta un buit alcista (suport) als 2.937 punts, em fa pensar que podria caure com a mínim fins aquí", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. L'índex va tancar aquest dimarts als 2.666 enters.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 2,3%, fins als 56 dòlars. La resposta dels EUA als atacs a les instal·lacions petrolíferes de l'Aràbia Saudita ha estat enviar més tropes al país àrab, així que de moment es descarta el pitjor escenari per als mercats, que seria una intervenció militar.

A més, l'euro es deprecia un 0,3%, fins als 1,0986 dòlars. I en el mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins a l'1,65%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa a l'1,62% i el del bo a 3 mesos avança fins a l'1,92%.

Noticias relacionadas

contador