• Aquest dijous es coneixeran les peticions per desocupació, el PMI de Chicago i els habitatges pendents
  • Dimecres es va publicar la segona revisió del PIB i el plat fort ve aquest divendres amb l'informe d'ocupació
Wall street america US USA signs

Wall Street ha obert aquest dijous amb pujades del 0,3%, després que dimecres tanqués també en verd destacant-ne la pujada de més de l'1% del Nasdaq. D'aquesta manera, els tres principals índexs de la borsa de Nova York lluiten per acabar el mes, és l'últim dia d'agost, amb grans pujades. Aquesta sessió està marcada per la quantitat de dades econòmiques que es publicaran.

  • 37.815,92
  • -
  • 17.440,69
  • -1,92%

A banda d'això, la gran referència macroeconòmica de la setmana tindrà lloc divendres amb la publicació de l'informe d'ocupació del mes d'agost. El consens d'analistes de Reuters estima que s'hauran creat 179.000 llocs de treball, enfront dels 205.000 que es van crear el mes anterior. A més, es preveu que la taxa d'atur se situï al 4,3%, mateix nivell que al juliol.

Wall Street ha tractat amb diferents temes al llarg del mes, incloent -hi incertesa política, tensió geopolítica i una tempesta que va assolar Houston i altres parts del sud de Texas. No obstant això, les accions estaven en camí per a un rendiment mensual estable.

De tornada a aquesta sessió, les dades que es publicaran durant la jornada seran l'informe d'ingressos personals i la despesa dels consumidors, juntament amb les sol·licituds inicials d'atur, així com el PMI de Chicago i les vendes d'habitatges pendents.

Al mercat de les divises, el dòlar segueix recuperant terreny en el seu canvi davant l'euro. La moneda comunitària cau un 0,31% respecte al dòlar fins als 1,1847 'bitllets verds'. Aquesta setmana, l'euro va arribar a tocar màxims des de gener de 2015 per sobre dels 1,20 dòlars. L'euro ha perdut l'impuls que li va oferir el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, durant el simposi de Jackson Hole i amplia les seves caigudes fins a un mínim setmanal. Així, el dòlar ha aprofitat les bones dades del PIB.

D'altra banda, l'huracà Harvey continua teixint incertesa als mercats, ja que els inversors continuen debatent quant d’impacte tindrà el desastre natural sobre l'economia i en certs sectors, incloent-hi l'energia i les assegurances.

Els futurs de gasolina van arribar als 2 dòlars per galó, mentre que els preus del cru es van mantenir estables. Aquesta jornada, el barril de West Texas, de referència als EUA, cotitza amb pujades del 0,44% fins als 46,16 dòlars. També avança el barril de Brent, de referència a Europa, amb una pujada del 0,57% fins als 51,15 dòlars.

La política i la tensió amb Corea del Nord segueix sent un focus d'interès, encara que de manera més moderada. Cal recordar que dimarts Corea del Nord va disparar un míssil, que va sobrevolar el Japó, cosa que va produir turbulències als mercats internacionals.

A l'àmbit empresarial, General Electric prepara un pla per dur a terme un significatiu ajust de personal amb l'objectiu de reduir els costos de la multinacional i impulsar el benefici, segons ha indicat a Reuters una font amb coneixement directe de la situació. Les accions pugen un 0,12% en les negociacions prèvies a l'obertura.

Noticias relacionadas

contador