• Les accions de tecnologia tornen a cotitzar amb pujades
  • L'euro segueix amb el seu ral·li i toca màxims anuals
New York Stock Exchange, markets, traders, USA, stocks, shares, Wall Street. Photo: Pete Bellis

Wall Street ha obert amb pujades del 0,3% de mitjana després que el Banc Central Europeu (BCE) hagi assenyalat que s'ha "malinterpretat" les paraules del seu president, Mario Draghi, en què es mostrava positiu amb l'economia i deixava entreveure una possible reducció dels estímuls aquest mateix any, segons informa CNBC.

Les paraules ahir del president del BCE, Mario Draghi, sobre que la millora econòmica de la zona euro obre la porta a ajustaments en la seva política monetària va catapultar la moneda única i els mercats europeus. D'aquesta manera, la 'rectificació' de l'organisme monetari sembla que ha animat Wall Street.

Les accions del sector tecnològic es troben en el focus després de la multa de Brussel·les a Google per més de 2.400 milions d'euros. Així, durant aquesta sessió, aquests valors apunten a caigudes en les negociacions del premarket.

En el pla econòmic, les sol·licituds d'hipoteques van caure un 6% la setmana passada. D'altra banda, en l'àmbit polític, els inversors estaran buscant alguna notícia de Washington, després que els republicans del Senat van anunciar dimarts que anaven a retardar una votació sobre el projecte de llei de substitució d’Obamacare fins després del 4 de juliol.

En l'àmbit empresarial, Monsanto s’emporta totes les mirades, ja que aquest dimecres ha presentat els seus resultats trimestrals. Les accions pugen un 0,89% després d'informar d'unes dades superiors a les expectatives. Així, el benefici net fins al 31 de maig va augmentar fins a 843 milions de dòlars davant els 717 milions del mateix període de l'any anterior. A més, els ingressos van augmentar en 4.230 milions de dòlars.

Per la seva banda, el petroli s'ha capgirat i després de quatre dies consecutius amb guanys, aquest dimecres cau lleugerament. El barril de West Texas, de referència als EUA, cau un 0,16% fins als 44 dòlars. No obstant això, el del Brent, referent a Europa, puja un 0,17% fins als 46,71 dòlars.

Al mercat de les divises, l'euro segueix amb el seu ral·li respecte al dòlar i ha marcat màxims anuals als 1,1389 'bitllets verds'. Tot i que ara cau lleugerament un 0,2%, la 'divisa única' camina fins als 1,14 dòlars.

Noticias relacionadas

contador