• IAG ha estat el valor més alcista, però tots els bancs han tancat en positiu
  • A la banda contrària s'ha situat Telefónica, que ha caigut més d'un 2%
  • El BCE ha assenyalat que s'han "malinterpretat" les paraules de Draghi sobre la reducció d'estímuls

L'IBEX 35 ha recuperat els 10.700 punts, durant una sessió en què el selectiu ha anat de menys a més. Finalment, l'índex ha tancat amb una pujada del 0,51% i s'ha situat als 10.702,7 punts. Ho ha fet en una jornada marcada pel ral·li de l'euro respecte al dòlar i per la puntualització del Banc Central Europeu sobre les paraules del seu president Mario Draghi.

  • 11.027,80
  • -0,43%

IAG ha estat el valor que ha liderat els avenços amb una pujada del 4,66% fins als 7,18 euros. Aquest dimecres, Iberia ha informat que rellançarà el proper 19 de juliol el pont aeri Madrid-Barcelona gràcies a un acord amb Vueling. A més, la companyia que pertany al grup d'empreses IAG ha complert 90 anys.

Bankia l'ha seguit de prop. L'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri ha pujat un 4,03% i continua amb els avenços que van començar després de l'aprovació de la fusió amb Banc Mare Nostrum. Aquesta sessió ha estat bona per a tots els bancs que han tancat amb importants avenços. Així, Caixabank ha pujat un 2,16%, Santander un 1,94%, BBVA s'ha revalorat un 1,41%, Bankinter, un 1,51% i Banc Sabadell, un 1,47%.

A la banda de les pujades cal destacar també DIA. La cadena de supermercats ha avançat un 2,01% fins als 5,48 euros. Aquesta reacció borsari es produeix després de fer-se pública l'ampliació de l'acord de la distribuïdora espanyola amb el gegant nord-americà Amazon.

No obstant això, un dels pesos pesats del selectiu ha estat el fanalet vermell de la sessió. Telefónica ha cedit un 2,06% fins als 9,2 euros. Aquest dimecres, s'ha conegut que Blackrock, la major gestora de fons del món, ha cancel·lat un paquet de 60 milions d'accions prestades de l'operadora, valorades en 564 milions d'euros. Grifols i Endesa, amb caigudes superiors a l'1%, han estat les que l'han acompanyat en la part baixa de la taula.

PARAULES "MALINTERPRETADES"

El Banc Central Europeu (BCE) ha assenyalat que hi ha hagut una "sobrereacció", ja que el mercat ha "malinterpretat" les paraules del president Mario Draghi d'aquest dimarts a Sintra (Portugal) en què apuntava a una possible reducció d'estímuls econòmics a final d'any.

Les paraules de dimarts van produir un autèntic ral·li en el canvi de l'euro respecte al dòlar, de fet, la 'divisa comunitària' ha tocat màxims anuals aquest dimecres als 1,1390 'bitllets verds'. A l'hora del tancament del mercat europeu l'euro puja un 0,19% fins als 1,1369 dòlars.

Pel que fa a les borses del Vell Continent, només l'espanyola ha tancat amb pujades. Així, el FTSE 100 de Londres ha caigut un 0,56%; el DAX 30 alemany ha cedit un 0,18% i el CAC 40 de França, un 0,03%.

D'altra banda, Wall Street cotitza amb importants pujades de gairebé l'1% després de la puntualització del BCE. El Nasdaq agafa força gràcies a l'empenta de les accions tecnològiques. El petroli, per la seva banda, cotitza de nou en positiu, tot i que ha començat la jornada amb caigudes. El barril de Brent puja més d'un 1% i se situa per sobre dels 47 dòlars i el barril de West Texas avança un 0,8% i lluita per arribar als 44,6 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, ha assenyalat que ha estat "molt interessant el moviment de l'IBEX 35 durant l'equador de la setmana després de perforar, poc després de l'obertura, el suport dels 10.600 punts". Tanquem clarament per sobre del suport i "per tant no n’es confirma la pèrdua". És més, els 10.600 punts ja no són res. Es pot dir que l'únic suport de veritat ara està bastant lluny, als 10.380 punts. I com a resistència tenim els màxims de la setmana passada als 10.900 punts.

"No cal dir que la reacció a l'alça des dels mínims de la sessió durant la segona part del dia s'ha forjat en els bancs", comenta l'expert. A finals de la setmana passada vam comentar que l'índex de bancs europeus (SX7E) cotitzava en plena zona de suport, a la base del canal alcista. "I que per tant es podria seguir apostant per la tendència de fons: l'alcista", postil·la José María Rodríguez. I fins avui. CaixaBank ha superat aquest dimecres importants resistències, igual que Bankia. Ja només falta que BBVA salti per sobre de la resistència dels 7,6 euros i que Banc Santander faci el mateix per sobre dels 6,13 euros per filar encara més prim i apostar per un retorn a la zona de màxims anuals.

Noticias relacionadas

contador