• L'automatització i la digitalització de la mà d'obra als Estats Units està succeint a un ritme més ràpid del ritme al qual els empleats poden ser reciclats, apunta Buffett
Warren_Buffett_2

Les declaracions del multimilionari inversor, Warren Buffett, mai cauen 'en sac foradat’ i en aquesta ocasió no n’és diferent. En una entrevista a PBS NewsHour, Buffett reconeix que la situació econòmica ha millorat als Estats Units i també ha millorat per a la gent com ell, és a dir, per als quals figuren a la llista de Forbes dels més rics del món. No obstant això, admet que molts altres americans segueixen vivint una situació complicada.

"El veritable problema, al meu entendre, és que la prosperitat ha estat increïble per a la gent extremadament rica", assenyala Buffett

"El veritable problema, al meu entendre, és que la prosperitat ha estat increïble per a la gent extremadament rica", assenyala Buffett, i recalca que aquesta prosperitat ha estat "desproporcionadament gratificant per a la gent de dalt". "Si ens remuntem a 1982, quan Forbes va publicar la seva primera llista de les 400 persones més riques del món, aquesta gent tenia un total de 93.000 milions de dòlars. Ara tenen 2,4 bilions de dòlars, cosa que implica que cada un ha multiplicat per 25 la seva riquesa", assenyala.

El mercat de valors porta tendència alcista des del crash de març de 2009 i l'economia dels Estats Units està creixent a un ritme aproximat del 2%, diu Buffett en Newhour. Aquest ritme de creixement és saludable per a l'economia i millorarà la qualitat de molts nord-americans. "Els seus fills i els fills dels seus fills viuran, de lluny, molt millor de com vivim ara", apunta.

Tot i això, moltes persones estan estancades. "L'economia ho està fent bé, però tots els nord-americans no ho estan fent bé", reconeix el famós inversor. En la seva opinió, part de la raó per la qual alguns estan lluitant és que l'automatització i la digitalització de la mà d'obra als Estats Units està succeint a un ritme més ràpid del ritme al qual els empleats poden ser reciclats.

Segons l'opinió de Buffett, hauria de ser responsabilitat de les societat reciclar aquests empleats perquè no quedin fora de la força de treball i puguin reincorporar-se. "Aquest és el problema que cal abordar perquè, quan es té alguna cosa que és bo per a la societat, però terriblement perjudicial per a determinats individus, hem de assegurar-nos que aquests individus siguin atesos".

Warren Buffett s'ha fet milionari a força d'invertir al mercat de valors, on va començar quan tenia només 11 anys. En la seva opinió, és la forma de fer fortuna per la qual cosa recomana. "Han de seguir comprant i comprant i comprant un podo d'Amèrica. Així, d'aquí a 30 o 40 anys tindran molts diners", assenyala.

Warren Buffett, junts amb el multimilionari fundador de Microsoft, Bill Gates, han creat Giving Pledge (el compromís de donar), un compromís voluntari de les persones més riques del món per donar, almenys, la meitat de la seva riquesa.

Noticias relacionadas

contador