mascarilla nina wall street portada
Benno Schwinghammer/dpa

Wall Street registra caigudes de l'1% (menors en el Nasdaq) després de conèixer-se la nova dada d'atur setmanal als EUA, que ha confirmat la destrucció de 3,8 milions més de llocs de treball, enfront dels 3,5 milions anticipats. En només sis setmanes, el virus ja ha destruït més de 30 milions d'ocupacions a l'economia més gran del món. No obstant això, després dels guanys d'ahir, l'S&P 500 acumula una pujada del 34% des dels mínims de març.

  • 38.386,09
  • -

Una altra cita a tenir en compte aquest dijous és la nova fornada de resultats empresarials. Gegants com Apple, Amazon i Twitter es confessen davant el mercat després del tancament de la sessió d'aquest dijous.

El dimecres, en finalitzar la jornada, van presentar les seves xifres altres corporacions molt rellevants com Microsoft , Facebook i el fabricant de cotxes elèctrics, Tesla, que es dispara un 8% després d'un trimestre rècord malgrat la crisi del coronavirus.

Elon Musk, conseller delegat de Tesla, ha aprofitat precisament la presentació de resultats com a altaveu per denunciar el confinament dels EUA i qualificar-lo de "feixisme" demanant l'"alliberament d'Amèrica".

Una altra companyia a tenir en compte és la biotecnològica Gilead. L'empresa allarga el seu ral·li en plenes negociacions amb la FDA per llançar al mercat el seu possible tractament contra el virus.

En matèria monetària el mercat ha tingut la mirada posada en la reunió del BCE (que ha mantingut intacte el seu programa de compres i ha obert la porta al fet que sigui il·limitat) després del dia de la Fed. Els homes de Powell no han anunciat noves mesures durant la seva compareixença d'aquest dimecres. Amb tot, la Reserva Federal s'ha mostrat disposada a fer el que faci falta per esmorteir l'impacte de la crisi sobre l'economia.

Noticias relacionadas

contador