• La divisa europea es revalora davant del 'bitllet verd' fins a màxims des de 2015
  • Poden començar a notar-se els efectes de l'huracà Harvey sobre l'economia dels EUA
cbdraghiyellen

Suaus compres a Wall Street, en una jornada en què s'han començat a notar els efectes negatius de l'huracà Harvey sobre l'activitat econòmica dels Estats Units, tal com anticipaven alguns experts.

  • 39.558,11
  • -

A més, el Banc Central Europeu (BCE) ha mantingut sense canvis els tipus d'interès i el seu programa de compra d'actius, mentre les paraules de Mario Draghi impulsen l'euro més de l'1%, fins a 1,2050 dòlars (màxims des de principis de 2015).

El banquer central ha reconegut que el tipus de canvi és una "font d'incertesa" i ha reiterat que la decisió sobre el programa de compres d'actius s'ha de prendre a la tardor, probablement el 26 d'octubre, tot i que ha admès que durant la reunió s'ha analitzat el futur del QE.

També s'han publicat les dades setmanals d'atur. Els experts de Deutsche Bank ja anticipaven que començarien a notar-se els efectes de l'huracà Harvey i així ha estat. Les peticions setmanals d'atur s'han disparat fins a 298.000 des de 236.000, molt per sobre de les 241.000 inicialment previstes.

A més, els experts del banc alemany esperen que la creació d'ocupació s'alenteixi durant els pròxims mesos i no es recuperi fins al mes de novembre, una cosa semblant al que va passar el 2005 amb l'huracà Katrina.

D'altra banda, el Partit Republicà ha criticat durament Donald Trump per acordar amb els Demòcrates una extensió del sostre de deute fins al mes de setembre. En la seva opinió, aquest acord no resol el problema i pot tornar-se contra el president, que necessita el suport dels Republicans per aprovar la seva reforma fiscal.

En matèria de política monetària, la dimissió per sorpresa del vicepresident de la Reserva Federal, Stanley Fischer, segueix provocant reaccions. Segons 'The Wall Street Journal', Trump no nomenarà nou president de la Fed el seu assessor, Gary Cohn, quan acabi el mandat de Janet Yellen a principis de l'any. Però els experts de Danske Bank recorden que al president li agrada nomenar "la seva pròpia gent per als llocs clau".

Al tauler geopolític, els Estats Units ha advertit els països que comercien amb Corea del Nord de possibles sancions. El secretari del Tresor, Steve Mnuchin, ha comentat que "tinc una ordre executiva preparada que està a punt per ser enviada al president (Donald Trump) i que m’autoritzaria (...) a imposar sancions a qualsevol país que mantingui relacions comercials amb Corea del Nord".

En l'actualitat empresarial, a menys de cinc dies per al pròxim anunci d'Apple, es dispara un vell rumor sobre el nou iPhone. El nom del telèfon intel·ligent dels de Cupertino podria dir-se 'iPhone 8', 'iPhone X' i fins i tot hi ha qui estudia les opcions 'iPhone 7S' o 'iPhone Edition'.

A altres mercats, el preu del petroli West Texas cau un 0,4%, fins als 48,95 dòlars, mentre el cru Brent es revalora un 0,5%, fins als 54,45 dòlars. El cru s'ha vist impulsat aquests dies per l'huracà Harvey i també pels possibles efectes negatius de l'huracà Irma.

Tècnicament, els experts de 'Bolsamanía' comenten que el cru ha rebotat fins a la seva directriu baixista, considerada una forta zona de resistència. Aquest dijous, es publiquen els inventaris setmanals de cru als EUA, que també es poden veure afectats per l'huracà Harvey. A més, l'unça d'or puja un 0,8%, fins als 1.350 dòlars. I finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 2,09%.

Noticias relacionadas

contador