• El consens espera que al setembre detalli el pla per reduir el seu balanç
  • També hi ha divisió sobre si hi haurà una altra pujada de tipus al desembre
cbyellen925

Compres moderades a Wall Street, que ha recuperat posicions durantles tres últimes sessions gràcies al fet que la tensió geopolítica entre Corea del Nord i els EUA s'ha dissipat de moment. L'última hora sobre aquest assumpte és que el president Donald Trump ha felicitat a Kim Jong-Un per la seva "sàvia decisió" de frenar les seves amenaces sobre un atac a l'illa de Guam.

  • 37.919,80
  • -

A més, els operadors van descomptar aquest dimarts una dada de vendes al detall corresponent al mes de juliol que va superar clarament les estimacions del consens. Els analistes de Berenberg assenyalen que "la baixa taxa d'atur i el creixement robust de l'ocupació han donat als consumidors la confiança per mantenir un sòlid ritme de despesa, tot i la debilitat frustrant a les pujades dels salaris".

Aquest dimecres, els operadors estan pendents de la publicació de les actes de l'última reunió celebrada per la Reserva Federal (Fed). El mercat vol conèixer més detalls sobre quan començarà el procés per reduir la mida del balanç del banc central, que puja a 4,5 bilions de dòlars.

A més, després de les declaracions del president de la Fed de Nova York, William Dudley, que aquesta setmana ha assenyalat que una altra pujada de tipus d'interès als EUA pot ser necessària abans de final d'any, el consens ha elevat la seva previsió de pujada d'interessos al mes de desembre fins a gairebé el 50% des de l'anterior 37%. En aquest sentit, les actes de la Fed poden mostrar si l'opinió de Dudley és majoritària.

Tot i que abans s'han publicat dades sobre l'evolució del sector constructor que s'han situat per sota del que s'esperava. Tant els permisos de construcció com els habitatges iniciats durant el mes de juliol han incomplert els pronòstics del consens. Des de Pantheon Macroeconomics comenten que aquest sector econòmic no serà un dels catalitzadors positius per al creixement dels EUA durant els propers trimestres.

A nivell empresarial, la cadena de moda Urban Outfitters es dispara un 17% després de presentar ahir uns resultats trimestrals que van superar àmpliament les previsions del consens. Després del tancament de mercat, presentaran els seus números els grups tecnològics Cisco Systems i NetApp.

Fins al moment, han publicat els seus resultats 461 empreses de l'S&P 500, que han elevat el seu benefici per acció (BPA) un 10,68% de mitjana, molt per sobre del 7,4% pronosticat.

En altres mercats, els futurs sobre el petroli West Texas pugen un 0,4%, fins a 48,75 dòlars, mentre els futurs sobre el cru Brent pugen un 0,5%, fins a 51,05 dòlars, a l'espera de la publicació dels inventaris setmanals de cru als EUA. A més, l'unça d'or cau un 0,3%, fins a 1.276 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,3%, fins a 1,17 dòlars, després de superar fa dues setmanes el nivell de 1,19 dòlars. Al mercat de renda fixa, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja lleugerament fins al 2,28%.

Noticias relacionadas

contador