traders wall street portada

Wall Street regista fortes pujades del 2% després de les caigudes de la setmana passada, i després dels comentaris del president de la Fed, Jerome Powell que ha anticipat una contracció trimestral històrica del PIB, però ha descartat una Gran Depressió econòmica similar a la de 1929. Els positius resultats de Moderna amb el seu potencial vaccí contra el virus també contribueixen a l'optimisme.

  • 39.760,01
  • -

L'economia dels EUA podria contreure's "de l'ordre del 20% al 30%" durant el segon trimestre, però evitarà una caiguda econòmica similar a la Gran Depressió a llarg termini, segons ha comentat Powell en una entrevista d'aquest diumenge per a la CBS.

El president de la Fed ha donat ales al mercat després d'afirmar que el banc central prendrà totes les mesures que sigui necessàries "i farà tots els possibles" per a impulsar la recuperació. "No hi ha un límit als programes i accions que podem emprendre", ha promès Powell.

"Podem començar nous programes de préstecs si és necessari. Hi ha coses que podem fer en política monetària. Hi ha diverses dimensions en les quals podem avançar per fer que la política sigui encara més acomodatícia. A través d'una orientació avançada, podem canviar la nostra estratègia de compra d'actius. Hi ha moltes coses que podem fer", ha afegit.

A nivell empresarial, Moderna és l'altra gran protagonista del dia. Els seus títols es disparen un 26% després dels seus "positius" avanços en la fase 1 de l'estudi per trobar una vacuna contra el coronavirus.

Al mercat de matèries primeres, el petroli puja amb ganes aquest dilluns (+5%) tot i la recent rebaixa de l'OPEP a les seves previsions de la demanda d'esquist. Els inversors s'ho prenen amb optimisme i opten per creure perquè el pitjor ja ha passat.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas repunta un 11%, fins a 32,65 dòlars, per l'esperança d'una reactivació de la demanda. A més, l'unça d'or cau un 0,4%, fins a 1.749 dòlars, mentre l'euro es revaloritza un 0,27% i es canvia a 1,0846 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta fins al 0,67%.

Noticias relacionadas

contador