• Walt Disney i Priceline registren pèrdues destacades després dels seus resultats trimestrals
  • El petroli puja un 1% a l'espera dels inventaris setmanals de cru als EUA

Els futurs nord-americans anticipen una obertura lleugerament baixista del 0,1% a Wall Street, que va tancar dimarts amb signe mixt, però amb el Nasdaq de nou en zona de màxims històrics. El selectiu tecnològic puja ja un 13,7% el 2017, exercici en què ha marcat 30 nous màxims en preus de tancament.

  • 17.890,80
  • 1,99%

Altres assumpte interessant a tenir en compte és que l'índex VIX de volatilitat ha marcat mínims dels últims 24 anys, la qual cosa és un senyal d'alarma per als analistes tècnics, ja que pot ser el preludi d'un moviment correctiu per a la renda variable nord-americana.

José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', comenta que "quan llança lectures extremes és perquè podem estar davant d'un potencial gir de mercat per a la renda variable". Aquest expert afegeix que actualment "estaríem parlant de la possibilitat d'un sostre de mercat".

Per anàlisi fonamental, Bankinter comenta que "si les borses segueixen avançant, el recorregut del segon semestre no podrà ser generós. Si a això hi afegim els nivells atípicament baixos de volatilitat, hauríem d'estar preparats per alguna presa de beneficis de curt termini". No obstant això, afegeixen que "aquest moviment no canviaria el nostre escenari. Seguim pensant que les borses són la font de la rendibilitat aquest any i que el context actual és favorable als actius de risc".

A nivell polític, una de les notícies del dia és que Donald Trump ha decidit destituir el director de l'FBI, James Comey, després que aquest reconegués públicament errors a la investigació oberta sobre l'ús que Hillary Clinton va fer del seu correu electrònic. La decisió ha arribat en plena investigació sobre les connexions de Trump amb Rússia, però la Casa Blanca rebutja que aquest en sigui el motiu.

A l'escena empresarial, les accions de Disney, membre del Dow Jones, anticipen pèrdues del 2% després que la major companyia mundial d'entreteniment presentés ahir uns resultats mixtos amb els ingressos del primer trimestre per sota del que s'esperava.

Una altra empresa que també registre pèrdues després dels seus resultats és l'empresa de viatges en línia Priceline.com, que cau prop del 4% després de no convèncer el mercat amb els seus comptes trimestrals. A més, Yelp es desploma un 25% després de retallar la seva previsió de beneficis. En positiu, NVIDIA puja més del 10% després de publicar els seus comptes.

A més, Snap, matriu de la xarxa social per a adolescents SnapChat, va presentar els seus resultats després del tancament de mercat, mentre els analistes qüestionen la seva elevada valoració.

En altres mercats, el preu del barril West Texas puja un 1%, fins a 46,40 dòlars, mentre el cru Brent puja un 1%, fins a 49,21 dòlars, a l'espera que es publiquin els inventaris setmanals de cru als EUA. Al mercat de divises, l'euro cau un 0,04%, fins a 1,0868 dòlars, i l'unça d'or puja un 0,6% fins a 1.223 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau lleugerament fins al 2,37%.

Noticias relacionadas

contador