• El mercat tem una escalada proteccionista entre la Xina i els Estats Units
  • Kudlow s'ha mostrat partidari d'una política dura amb el gegant asiàtic
cblarry kudlow short

Wall Street augmenta guanys i el Dow Jones puja un 1%, cosa que li permet recuperar els 25.000 punts després de dues jornades de pèrdues. El nomenament de Larry Kudlow com a nou assessor econòmic de Trump, en substitució del dimitit Gary Cohn, ha estat una de les notícies del dia.

  • 39.056,39
  • -

Larry Kudlow s'ha mostrat contrari als aranzels aprovats per Trump a les importacions d'acer i alumini, però, al mateix temps, defensa un posicionament dur cap a la Xina i les seves pràctiques comercials.

"He de dir que, com algú a qui no li agraden els aranzels, crec que la Xina s'ha guanyat una resposta dura", ha assenyalat al programa 'Closing Bell' de CNBC, espai del qual ha estat presentador i col·laborador durant un quart de segle.

El seu objectiu és formar una aliança de nacions i socis comercials "per fer saber a la Xina que està violant les regles". Kudlow també és conegut per defensar un dòlar fort (sempre es refereix al 'bitllet verd' com a 'King Dollar'). Després del seu nomenament, l'euro es deprecia lleugerament un 0,04%, fins als 1,2364 dòlars.

TENSIONS COMERCIALS AMB LA XINA

Un dels temors del mercat és precisament que l'Administració Trump aprovi mesures aranzelàries contra la Xina, cosa que és encara més probable després del nomenament de Larry Kudlow.

Des de l'agència Fitch, han comentat que "és bastant probable que les tensions comercials entre la Xina i els EUA augmentin durant els propers mesos", però han afegit que "la situació hauria de deteriorar-se dramàticament per afectar les perspectives de creixement mundial a curt termini".

ECONOMIA

A l'actualitat econòmica, s'han publicat diverses dades. L'índex manufacturer Empire State de Nova York ha superat previsions al març, en pujar fins als 22,5 des dels 13,1, molt per sobre de la previsió de 15. I l'índex manufacturer de Filadèlfia del mateix mes ha baixat fins als 22,3 des dels 25,8, gairebé en línia amb el descens previst fins a 23.

I en el mercat laboral, les sol·licituds setmanals d'atur van disminuir en 4.000 fins a les 226.000, en línia amb les expectatives. Ha estat la 158a setmana consecutiva que els reclams es van mantenir per sota del llindar de 300.000, que està associat amb un mercat laboral fort. Aquest és el tram més llarg des de 1970, quan el mercat de treball era molt més petit.

ALTRES MERCATS

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas puja un 0,1%, fins als 61,02 dòlars, mentre el cru Brent cau un 0,05%, fins als 64,85 dòlars (màxim anual als 70,78 dòlars). Els experts de Julius Baer comenten que "el mercat de cru és més fràgil del que sembla" i que "l'oferta s'està igualant suaument amb el fort creixement de la demanda".

Des del banc suís, destaquen també que el nou secretari d'Estat, Mike Pompeo, exdirector de la CIA, està considerat "un falcó sobre l'Iran i la probabilitat que els EUA abandoni l'acord nuclear ha augmentat", encara que això no té "directes implicacions alcistes per al petroli".

En la seva opinió, si les petrolieres europees són forçades a abandonar les seves activitats a l'Iran, "les companyies russes estaran desitjant omplir aquest buit". La seva conclusió és que "el fort creixement de l'oferta desafia la narrativa d'ajust del subministrament".

Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,15%, fins als 1.323 dòlars (màxim anual als 1.370,5 dòlars). Al mercat de deute, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,815% (màxim anual al 2,956%).

Noticias relacionadas

contador