powellcbbolsa22

Wall Street cotitza amb volatilitat i sense tendència definida aquest dijous després del signe mixt de dimecres, en una sessió durant la qual els valors tecnològics van liderar les caigudes. Les pujades inesperades de tipus escomeses tant pel Banc del Canadà (BoC) com pel Banc de la Reserva Federal d'Austràlia (RBA) han avivat entre els inversors el temor que la Reserva Federal (Fed) no hagi posat fi al seu enduriment monetari.

  • 17.526,80
  • 0,32%

"Les pujades sorprenents de l'RBA i el BoC, i l'augment dels rendiments són pessimistes per a les valoracions de les accions. A més, el Nasdaq, sensible a les taxes, es va enfonsar, ja que els noms sobrecomprats de les últimes setmanes, com Nvidia, per exemple, es van vendre ràpidament", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Des de Link Securities consideren que "els inversors van aprofitar les recents alces en molts valors de la 'nova economia' per fer beneficis, rotant algunes posicions cap als sectors/valors que s'han quedat més endarrerits, entre ells els de petita i mitjana capitalització, que fa un parell de dies que ho fan substancialment millor que el conjunt del mercat”.

Així mateix, aquests analistes afegeixen que "en el negatiu comportament dels valors de creixement, especialment dels tecnològics, va tenir molt a veure el fort repunt que van experimentar els rendiments dels bons del Tresor nord-americà després que el Banc Central del Canadà, després d'haver-hi fet una pausa de diversos mesos, tornés a pujar, sorprenent els analistes, les seves taxes de referència, al·legant que la seva lluita contra la inflació no s'havia acabat”.

MÉS PUJADES DE TIPUS DE LA FED?

La sorprenent pujada de tipus de 25 punts bàsics duta a terme pel Banc del Canadà (BoC) ha augmentat les expectatives entre els operadors que la Fed no hagi acabat amb el cicle d'enduriment monetari.

"Com que la Reserva Federal, el BCE i el Banc del Japó es reuneixen la setmana que ve, aquestes pujades de tipus apunten a un dolor més gran en les taxes; les apostes sobre una pausa de la Fed s'estan descartant per la preocupació que pugui fer el mateix", indica Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets UK.

"La decisió del BoC de reprendre els seus augments de taxes després d'una pausa de dues reunions i la sorpresa de 25 punts bàsics del Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) van alimentar els falcons dels bancs centrals de tot el món i també va impulsar les expectatives d'augments de tipus de la Reserva Federal (Fed)", afirma Ozkardeskaya.

Tot i això, aquesta experta creu que la Fed "no és fanàtica d'aquest tipus de sorpreses, de manera que el preu de les expectatives abans de les reunions generalment és necessari".

Amb vista a la reunió dels dies 13 i 14 de juny, el mercat descompta una pausa amb un 67,3% de probabilitats, segons l'eina FedWatch de CME Group; tot i això, per al conclave del juliol, la balança s'inclina a favor d'una nova alça de 25 punts bàsics amb un 51,1% de possibilitats, portant els tipus d'interès fins a la forquilla del 5,25%-5,5%.

L'agenda econòmica d'aquest dijous inclou la publicació de les peticions setmanals de desocupació, que han pujat per sobre del que s'esperava, fins a 261.000, mentre que la previsió de consens apuntava a 235.000.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, les accions de GameStop s'enfonsen al voltant d'un 20% després que la companyia de videojocs anunciés l'acomiadament del conseller delegat, Matthew Furlong, sense explicar els motius de la seva sortida. Ryan Cohen ha estat nomenat president executiu.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,10% (72,51 dòlars) i el Brent perd un 0,10% (76,93 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,20% (1,0717 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,20% (1.962 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 3,793% i el bitcoin retrocedeix un 0,17% (26,440 dòlars).

Noticias relacionadas

contador