• Està disposat a testificar contra el president, dins de la investigació sobre la presumpta ingerència de Rússia en la campanya electoral
  • El debat al Senat sobre la reforma fiscal ha quedat relegat a un segon pla
cbwallstreet2

Wall Street augmenta pèrdues de manera considerable després que la cadena abc hagi publicat que Michael Flynn, conseller de seguretat nacional de Donald Trump que es va veure obligat a dimitir per les seves comunicacions amb l'ambaixador de Rússia, està disposat a testificar contra el president, dins de la investigació sobre la presumpta ingerència de Rússia en la campanya electoral que va guanyar Trump. El Dow Jones cau un 0,8%, l'S&P 500, un 1% i el Nasdaq, un 1,2%.

  • 37.904,75
  • -

Després d'aquesta informació, el debat al Senat sobre la reforma fiscal ha quedat relegat a un segon pla. Els senadors republicans més crítics temen el seu impacte sobre el dèficit públic dels Estats Units, ja que consideren que l'impuls econòmic que provocarà no serà suficient per compensar aquest impacte sobre el deute. El Comitè de Fiscalitat del Congrés va publicar un informe en què advertia sobre l'augment del dèficit en un bilió de dòlars en 10 anys com a conseqüència de la reforma tributària.

En qualsevol cas, les negociacions continuen a Washington i no es descarta que aquest mateix divendres es produeixi la seva votació al Senat. Si és aprovada, el projecte de llei haurà de ser negociat amb els republicans de la Cambra de Representants per aconseguir un text definitiu.

"És evident que fins que els republicans no arribin als vots suficients per estar segurs que la llei 'passarà' el filtre del Senat, no es procedirà a la votació, cosa que podria retardar-se fins a principis de la setmana que ve, cosa que ja està tenint un impacte negatiu en els mercats financers", indiquen des de Link Securities.

Recordem que tant el Dow Jones com l'S&P 500 van marcar nous rècords aquest dijous, ja que el retard del Senat es va conèixer amb els mercats ja tancats i Wall Street havia anticipat que la votació es produiria ahir mateix. El Dow Jones va liderar els guanys i va marcar un nou màxim als 24.272 punts. L'índex acumula un guany setmanal del 3% i és normal que els inversors decideixin vendre si finalment no s'avança en la rebaixa d'impostos.

EMPRESES, ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'escena corporativa, Amazon està mantenint contactes amb diverses farmacèutiques com Mylan o Novartis amb l'objectiu d'entrar al mercat farmacèutic.

A més, el fabricant de cotxes elèctrics Tesla ha multiplicat per deu les seves venda a Espanya el 2017. Durant els onze primers mesos d'aquest any, la marca nord-americana acumula 332 vehicles venuts al territori espanyol.

A l'actualitat econòmica, a més de les negociacions sobre la reforma fiscal, es publicaran les dades relatives a l'evolució del sector manufacturer de novembre. El consens espera que l'ISM manufacturer baixi lleugerament fins a 58,4 des de 58,7. A més, s'espera que la despesa en construcció d'octubre augmenti un 0,5%.

A nivell polític, continuen les especulacions sobre el futur del secretari d'Estat, Rex Tillerson. Segons diversos mitjans, el president Donald Trump estudia el seu relleu a causa de la seva postura massa tova sobre Corea del Nord. El substitut de Tillerson seria Mike Pompeo, actual director de la CIA.

Estratègicament, Stefan Kreuzkamp, ​​cap d'inversions de Deutsche Asset Management, comenta que el "cicle de les borses està molt avançat", però que encara "hi ha marge perquè els mercats d'accions i l'economia global continuïn funcionant bé". Aquest expert espera que 2018 "sigui el novè any de la recuperació econòmica" i afegeix que el "ral·li encara no ha acabat".

Al mercat de matèries primeres, el cru West Texas puja un 0,75%, fins a 57,80 dòlars, mentre el petroli Brent puja un 0,73%, fins a 63,57 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,25%, fins a 1.280 dòlars. Al mercat de divises, l'euro cau un 0,14%, fins a 1,1888 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 2,38%.

Noticias relacionadas

contador