trader-a-la-bourse-de-new-york-new-york-stock-exchange-wall-street 20200410101120

Wall Street registra caigudes de l'1% després que els EUA hagin acusat a la Xina de provocar per error la pandèmia del coronavirus a causa d'una fallada de seguretat en un laboratori de Wuhan. Els mercats descompten així les tensions entre les dues economies més grans del món, amb especial atenció a Warren Buffett.

  • 40.003,59
  • -

L'Oracle d'Omaha ha liquidat 4.000 milions de dòlars d'inversions en aerolínies a causa del brot. El sector es converteix aquest dilluns en un dels que més cauen.

"Buffett inverteix a llarg termini, de manera que la seva decisió reflecteix la seva ferma creença que el sector de les aerolínies afrontarà dificultats serioses en el futur", asseveren els experts de Fundstrat.

En matèria econòmica, els EUA comencen a permetre la reobertura de negocis no essencials a alguns estats. Una mesura que coincideix amb les 24 hores més letals del virus al país, segons les dades de l'OMS recollides entre el dijous i el divendres de la setmana passada.

"Preveiem que la renda variable continuarà sent volàtil mentre els mercats tinguin problemes per trobar l'equilibri entre el confinament, les dades i les possibles vacunes", afirmen els analistes d'UBS. Més de 3,5 milions de casos s'han reportat a tot el món, dels quals 1,1 milions es troben en terres nord-americanes.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex estrena aquest mes amb pèrdues del 3% per la citada tensió entre la Xina i els EUA. Arcelor reacciona especialment amb caigudes; l'altra cara de la moneda és Telefónica, que celebra una possible fusió entre O2 i Liberty Global al Regne Unit.

Finalment, a l'Àsia també s'hi ha imposat el vermell amb força, especialment a Hong Kong. Les borses de la regió també estan descomptant la resurrecció de la guerra comercial en plena crisi sanitària.

Noticias relacionadas

contador