faangportada

Wall Street registra lleus caigudes i sense grans sobresalts. Així esperen els tres principals índexs dels EUA la supersetmana de resultats liderada per les FAANG a més de Tesla, que es confessa aquest dilluns al tancament del mercat.

  • 38.239,66
  • -

Malgrat tot, la pandèmia segueix contagiant les borses. "Els inversors estan preocupats per l'impacte en el creixement econòmic de la variant delta, però la nova soca no hauria de suposar un risc important per al mercat", explica en una nota David Kostin, cap d'estratègia de renda variable nord-americana de Goldman Sachs.

Durant les últimes setmanes, la preocupació davant una aturada econòmica de la recuperació impulsada per l'augment de casos i l'escassetat de vacunes, van provocar greus caigudes com la que es va viure al passat dilluns 19 de juliol.

En matèria macro, els inversors estaran pendents de la reunió de dos dies de la Fed que comença aquest dimarts i acaba dimecres, dia durant el qual es donaran a conèixer les seves actes per conèixer més a prop l'últim sobre el banc central dels EUA i la seva visió de temes candents, com la inflació.

Dijous també serà una cita rellevant, ja que el Departament d'Ocupació dels EUA donarà a conèixer la xifra del PIB del segon trimestre del l'any.

A nivell geopolític, les relacions entre la Xina i els EUA estan "en punt mort" després de la reunió entre alts funcionaris dels dos països que va començar amb un intercanvi de declaracions d'ambdós costats. La vicesecretària de l'Estat nord-americà, Wendy Sherman, ha indicat que les converses entre els executius "s'enfronta a greus dificultats". No obstant això la Xina advocava per mantenir els treballs amb els Estats Units amb la condició que els seus líders "canviïn de rumb" i s'adhereixin als interessos xinesos.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

"La renda variable nord-americana segueix resistint mentre continua escalant el mur de la preocupació fins arribar a un nivell rècord", comenta Craig Johnson, tècnic cap de mercat de Piper Sandler i recull CNBC. "Un impressionant començament de la temporada de beneficis ha mantingut viu el sentiment de buy the dip i ha compensat la preocupació pel pic de creixement i l'augment de nous casos de coronavirus".

Des del Cybertruck fins a les gigafactories, els d'Elon Musk han de aclarir una sèrie d'incògnites més enllà de publicar uns comptes que, excepte sorpresa, batran sense grans problemes els de l'any anterior. El consens de 39 analistes recollit per FactSet anticipa que Tesla s'apunti un BPA de 93 centaus, xifra molt superior als 44 centaus de guanys ajustats registrats per la companyia fa un any.

Apple, Microsoft i Alphabet (matriu de Google) faran el mateix aquest dimarts, amb Google, Amazon i Facebook publicant els seus resultats a finals d'aquesta setmana.

Seguint a l'àmbit empresarial, Tencent es desploma a la borsa un 8% després que l'Administració per a la Regulació del Mercat de la Xina hagi decidit exigir a la companyia que ajusti el model d'autorització de drets d'autor a l'àmbit musical i permetre que es retinguin alguns models d'autorització exclusius sota una determinada forma com a condició per aprovar l'adquisició de la China Music Group.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,67%, fins als 71,59 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,14% i es canvia a 1,1789 dòlars. I l'unça d'or cau un 0,03%, fins als 1.801 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix fins a l'1,273%. Finalment, el bitcoin es dispara un 11%, fins als 38.256 dòlars.

Noticias relacionadas

contador