trader-a-la-bourse-de-new-york-new-york-stock-exchange-wall-street

Wall Street s'ha girat a l'alça després d'una obertura marcada pels números vermells. Els principals índexs nord-americans intenten, no sense dificultats, allargar amb certa decisió el ral·li de maig. Únicament el Nasdaq està en verd, tot i haver començat la sessió a la baixa. L'índex s'ha girat després de conèixer-se el PMI manufacturer dels Estats Units.

  • 39.807,37
  • -

La dada és una mica més positiva que la registrada a l'abril. "Amb el creixent nombre d'empreses que reinicien la producció, hauríem de veure algunes millores a la tendència de sortida en pròxims mesos, i és tranquil·litzador veure signes que la recessió ja comença a disminuir", assegura Chris Williamson, d'IHS.

Però no tots són tan optimistes: "Res del que ha passat des del tancament del divendres ha estat positiu per al mercat", reconeixen els experts de National Securities.

"Quan penses seriosament en la Xina-EUA i li afegeixes la crisi que afronten gairebé totes les principals ciutats del món en aquests moments...", enumeren. "Als actuals nivells, no ens sorprendria si el mercat fa una pausa i dibuixa un 'pull back'", afegeixen.

"El risc més important que afronten les borses és una segona onada del virus", reconeixen des de BCA Research. "Si els temors tornen a escalar, els actius de risc seran els que més patiran", matisen. "Fins i tot si un vaccí no arriba fins a finals d'any, les proves diagnòstiques haurien de permetre una estratègia de contenció millor", afirmen.

Més de sis milions de casos s'han diagnosticat a escala global. D'aquests, 1,7 milions són als EUA, segons les dades proporcionades pel propi país. Novavax, una de les empreses més prometedores en relació a un potencial vaccí, segueix endavant amb els seus assajos clínics de Fase 1.

En el pla empresarial, un dels valors més destacats és Tesla. Les accions de companyia nord-americana pugen més d'un 5% després que Elon Musk hagi conclòs amb èxit el llançament del coet Crew Dragon, de la companyia SpaceX, de la qual també és CEO

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex comença el mes amb pujades i MásMóvil disparada davant l'OPA de KKR, Cinven i Providence. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat amb forts repunts, encoratjades per les bones dades macro publicades per la Xina.

Noticias relacionadas

contador