ep presentacionresultadosviscofan
VISCOFAN
60,50€
  • -0,90€
  • -1,47%

Viscofan es desinfla en borsa, tot i que durant les primeres hores de la sessió d'aquest divendres ha estat el valor més alcista de l'IBEX 35, ja que les seves accions han arribat a repuntar gairebé un 8%. No obstant això, a mitja sessió els seus títols no arriben al 4% de pujada. La companyia va presentar a la tarda d'aquest dijous els seus resultats de 2018, any durant el qual va obtenir uns guanys un 1,4% superiors. Segons els analistes, els seus comptes suposen "un retorn a la senda de creixement".

"Després de l’advertència de beneficis d'octubre, els resultats suposen un retorn a la senda de creixement, gràcies a la recuperació a Àsia i la fortalesa de Latam", afirmen des de Renta 4 i destaquen "la sòlida generació de caixa que li permet seguir impulsant les seves inversions emmarcades al pla estratègic 'More to be'". A més, esperen un "impacte positiu en cotització". I de moment així és, ja que Viscofan es dispara aquest divendres en borsa.

No obstant això, no tots són tan optimistes. Els experts de Sabadell creuen que "els marges seguiran sota pressió". "L'aspecte més destacat dels resultats va ser la recuperació de les vendes a la divisió d'Europa i Àsia que semblen allunyar el pitjor escenari que va descomptar el mercat amb l’advertència de beneficis del tercer trimestre de 2018".

Afegeixen que "per obtenir potencial caldria assumir creixements a perpetuïtat d'ingressos superiors al 3% amb un gradual augment del marge fins a nivells del 26%, que ara semblen excessivament alts". Així, mantenen la seva recomanació de 'vendre' sobre les accions de Viscofan, a les quals donen un preu objectiu de 55,5 euros. Aquest divendres cotitzen a la zona dels 54,75 euros.

Els resultats "semblen allunyar el pitjor escenari que va descomptar el mercat amb l’advertència de beneficis del tercer trimestre de 2018"

La companyia va anunciar aquest dijous que el 2018 va obtenir un benefici net de 123.700.000, xifra que representa un increment de l’1,4% respecte a l'exercici anterior. El volum de negoci del grup del gener al desembre de l'any passat va ascendir fins als 786.040.000 d'euros, amb un creixement de l'1%. Mentrestant, el resultat brut d'explotació (EBITDA) de Viscofan el 2018 es va situar als 208.800.000 d'euros al tancament del 2018, un 1,2% inferior a l'any anterior.

El deute bancari net el desembre de l'any passat era de 79,6 milions d'euros, superior als 41,1 milions d'euros de tancament de l'exercici anterior, a causa de l’increment de la remuneració als accionistes, de les inversions de transformació de la companyia i de l'adquisició de Globus el novembre de 2018.

El president del Grup Viscofan, José Domingo d'Ampuero i Osma, va destacar que els resultats del quart trimestre "tornen a mostrar la fortalesa" de la companyia. Per 2019, el grup espera créixer en ingressos entre un 6% i un 8%, en EBITDA recurrent entre un 10% i un 13% i en resultat net entre un 8% i un 14%.

Així mateix, l'empresa proposarà per a la seva aprovació el pagament d'un dividend complementari de 0,95 euros per acció a pagar el proper 6 de juny. Amb aquest pagament, la remuneració total a l'accionista amb càrrec a l'exercici 2018 ascendeix fins als 1,73 euros per títol, xifra que suposa un rècord històric per a la companyia i supera en un 11,6% la remuneració total d’1,55 euros aprovada durant l'exercici anterior.

Noticias relacionadas

contador