• La taxa d'atur s'ha situat al 4,4%, per sobre del que s'esperava (4,3%)
  • El petroli torna a caure amb força, es deixa un 3%
empleousa

Wall Street cotitza amb pujades després de la publicació de l'Informe d'ocupació del mes de juny. Aquest dijous els tres principals índexs de la Borsa de Nova York van tancar amb caigudes pronunciades, sobretot en el cas del Nasdaq, que es va deixar un 1%. Aquest índex es va veure afectat pels valors del sector tecnològic, que va tancar amb importants caigudes.

  • 38.508,28
  • -

Aquest divendres les mirades es dirigeixen a l'informe d'ocupació del mes de juny. L'economia nord-americana ha creat 222.000 llocs de treball durant el sisè mes de l'any, per sobre dels 178.000 llocs de treball previstos pels analistes. A més, aquesta dada també està per sobre dels 139.000 llocs de treball que es van crear al mes de maig. D'altra banda, la taxa d'atur s'ha situat al 4,4%, més alta del que s'esperava, que era 4,3%.

No obstant això, els analistes consultats per CNBC es mostren més preocupats per si hi ha hagut augment en els salaris. De fet, la manca d'inflació en l'economia ha estat una preocupació per alguns funcionaris de la Reserva Federal. Dijous es va publicar l'informe d'ocupació ADP. Les empreses dels EUA van crear 158.000 llocs de treball durant el passat mes de juny, una xifra que representa un sensible descens respecte als 230.000 nous llocs de treball generats al maig.

Un altre focus important aquest divendres és el petroli. El preu del cru torna a caure més d'un 3%, cosa que fa que acumuli caigudes de més del 4% durant la setmana. Aquesta jornada pateix per les últimes referències de producció conegudes als Estats Units, que compensen els inventaris publicats el dia anterior. El Brent, referència a Europa, cotitza amb descensos pròxims al 3% fins als 46,6 dòlars. Mentre que el West Texas, referència als Estats Units, es deixa un 3% fins als 44 dòlars.

D'altra banda, l'euro cau en el seu canvi contra el dòlar un 0,28% i se situa als 1,1392 'bitllets verds'. A més, la rendibilitat de bo USA a 10 anys segueix pujant fins 2,385%.

Noticias relacionadas

contador