wall street portada bandera bolsamania
38.105,32
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes moderades del 0,2% després que la producció industrial xinesa hagi baixat a mínims de 17 anys, cosa que apropa encara més el fantasma de la desacceleració econòmica global. A més, els inversors valoren de forma negativa que la reunió entre Donald Trump i Xi Jinping per signar un acord comercial entre la Xina i els EUA s'hagi ajornat, almenys, fins a l'abril, segons informa Bloomberg.

A l'àmbit empresarial, General Electric ha llançat un advertiment de beneficis, en esperar uns guanys per sota del que s'esperava el 2019. No obstant això, les seves accions repunten un 4%.

A nivell econòmic, les peticions setmanals de desocupació als EUA han pujat fins a 229.000 des de 223.000, lleugerament per sobre de les 225.000 projectades pels analistes. I les peticions contínues han augmentat fins a 1,77 milions, en línia amb el que s'esperava.

Els analistes de Barclays assenyalen que aquestes dades "suggereixen que la desacceleració en la creació d'ocupació registrada el febrer va ser transitòria".

A més, afirmen que les dades setmanals d'atur han tornat a "nivells baixos des de fa quatre anys, cosa que indica que la situació s'ha normalitzat després del final del tancament del Govern a finals de gener".

D'altra banda, les vendes d'habitatges nous van baixar un 6,9% el gener, molt per sota de la caiguda esperada del 0,6%. A més, l'índex de preus d'importació va pujar un 0,6% el febrer, el doble del que s'esperava, mentre l'índex de preus d'exportació va pujar un 0,3%.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"Després d'unes pujades ininterrompudes del 21% des del mínims del 26 de desembre, el Dow Jones s'ha pres un merescut descans que sembla haver finalitzat després acostar-se a la mitjana de 200 sessions", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"L'envoltant alcista que vam poder veure aquest dilluns ens mostra la fi dels descensos del curt termini i la continuació de les pujades fins a la resistència dels 26.277 punts. Si aconseguís superar aquest nivell d'oferta, el més normal és que acabem veient una extensió dels guanys fins als màxims històrics que presenta als 26.951 punts", afegeix aquest expert. El selectiu cotitza als 25.665 punts.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,6%, fins als 58,60 dòlars. El cru marca màxims anuals gràcies a les sancions dels EUA sobre les exportacions de cru iranià i veneçolà. Un altre dels factors que impulsa l''or negre' ha estat la ratificació de les retallades productius per part de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,23%, fins als 1,1301 dòlars, després de marcar la setmana passada mínims des de 2017 als 1,1178 dòlars contra el bitllet verd, pel retard en la pujada dels interessos anunciat pel BCE. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins al 2,61%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys cedeix fins al 2,45%.

contador