• Segona jornada de guanys destacats per al petroli després dels inventaris als EUA
  • La divisa virtual bitcoin marca nous màxims històrics per sobre de 1.800 dòlars
cbsnapchat

Vendes moderades a Wall Street, després dels nous màxims històrics marcats aquest dimecres a l'S&P 500 en gairebé 2.400 punts i per al Nasdaq en 6.129 enters. Els guanys van ser molt moderats, però suficients, perquè aquests dos índexs novaiorquesos marquessin nous rècords. Menció especial per Snapchat, que es desploma després dels seus resultats.

  • 15,22$
  • 0,26%

El bon comportament del preu del petroli, després d'uns inventaris de cru als EUA que, per fi, van mostrar una caiguda de les existències, va ser un dels catalitzadors del mercat (l’'or negre' rebota un 10% des dels mínims anuals de la setmana passada). No obstant això, els moviments dels índexs són molt limitats, fruits de l'escassa volatilitat que és la tònica dominant a les borses nord-americanes durant les últimes setmanes.

L'índex VIX de volatilitat, conegut com la 'mesura de la por' al mercat, ha marcat aquesta setmana mínims dels últims 23 anys. "Quan llança lectures extremes és perquè podem estar davant d'un potencial gir de mercat per a la renda variable", explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'. Aquest expert afegeix que actualment pot indicar la "possibilitat d'un sostre de mercat".

En l'actualitat empresarial, han presentat ja els seus resultats trimestrals 451 companyies de l'S&P 500, de manera que la temporada de comptes corresponent al primer trimestre està arribant al final. Fins al moment, el benefici per acció mitjà (BPA) d'aquestes empreses s'ha disparat un 15%, per sobre del 9,7% esperat. Es tracta, a més, del major augment dels últims cinc anys.

No obstant això, l'atenció del mercat se centra en una empresa tecnològica de recent creació, els títols de la qual es desplomen més del 20% després de presentar els seus resultats. Snap, la matriu de la popular xarxa social per a adolescents Snapchat, no ha convençut el mercat amb els seus comptes i pateix un sever correctiu. Les seves pèrdues van ascendir gairebé a 2.200 milions de dòlars i els seus ingressos de gairebé 150$ milions es van situar per sota del que s'esperava.

D'altra banda, l'aerolínia Delta Air Lines ha elevat un 51% el seu dividend anual, fins a 1,22 dòlars per acció i ha anunciat un nou programa de recompra d'accions valorat en 5.000 milions de dòlars. I la farmacèutica Merck, que cotitza al Dow Jones, puja un 2% després de publicar els seus resultats trimestrals. Finalment, la detallista Macy's cau un 10% després d'incomplir les previsions amb els seus comptes.

A nivell econòmic, s'han publicat les dades setmanals d'atur. El consens esperava que les peticions inicials d'atur pugessin fins 245.000 des de 238.000 i que les peticions contínues repuntaran fins 1.980.000 des de l’1,96 milions. No obstant això, les peticions inicials han baixat fins a 236.000 i han marcat mínims des de 1988 i les peticions continus han baixat fins 1.910.000.

I al Regne Unit, tal i com s'havia previst, no hi ha hagut canvis ni el dels tipus d'interès ni en la política monetària per part del Banc d'Anglaterra (BoE). L'organisme ha mantingut les taxes en el mínim històric del 0,25% i també ha deixat intacte el programa de compres d'actius en 435.000 milions de lliures mensuals. La lliura ha reaccionat amb caigudes fins a aconseguir un mínim setmanal per sota dels 1,2850 dòlars, tot i que el BoE ha assenyalat que els tipus d'interès pujaran abans de la data prevista, durant la segona meitat de 2019.

A l'escena geopolítica, fonts oficials del Govern rus han expressat la seva "prudent optimisme" després de la reunió mantinguda a Washington entre el ministre rus d'Afers Estrangers, Serguei Lavrov, i el president Trump. "Tenim molta feina per davant", ha comentat Dmitry Peskov, portaveu del Kremlin, segons informa 'Reuters'.

En altres mercats, el preu del barril West Texas puja un 1,5%, fins a 48,07 dòlars i el cru Brent puja un 1,4%, fins a 50,97 dòlars. Al mercat de divises, l'euro puja un 0,03%, fins a 1,0873 dòlars i l'unça d'or puja un 0,3%, fins a 1.222 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 2,39%.

A més, la divisa virtual bitcoin marca nous màxims històrics per sobre dels 1.800 dòlars mentre el consens d'analistes estima que pot superar els 3.000 dòlars el 2017. La divisa virtual s'ha revalorat ja un 81% des d'inicis d'any i ha deixat molt enrere els mínims anuals per sota dels 900 dòlars marcats al març.

Noticias relacionadas

contador