ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Wall Street cotitza amb vendes moderades aquest dimecres després del signe mixt de dimarts, en un mercat molt atent a les dades macro que es van coneixent i que seran claus per a l'esdevenir de la política monetària de la Reserva Federal (Fed). En aquesta sessió, tota l'atenció recau sobre la revisió del PIB del quart trimestre dels Estats Units, que ha ofert un creixement interanual del 3,2%, una dècima per sota de la dada de la primera estimació.

  • 40.003,59
  • -

Per als experts de Link Securities, aquest dimarts els principals índexs nord-americans van estar movent-se en gairebé tot moment en un estret interval de preus, i en què van recuperar terreny al final. "A Wall Street van ser les utilities (elèctriques), que també feia diverses sessions que cotitzaven a la baixa, les que van destacar pel seu millor comportament relatiu", afegeixen.

EL PIB DELS EUA, GRAN PROTAGONISTA

Diversos membres de la Reserva Federal (Fed) han defensat abaixar els tipus d'interès amb "cautela" i tenir paciència amb les retallades en un entorn marcat per una inflació superior a l'objectiu del 2%.

En aquest sentit, la fortalesa de l'economia nord-americana, la solidesa del mercat laboral i l'estabilitat de preus marcaran el full de ruta del banc central.

"Actualment, els mercats esperen que la Fed i el BCE comencin el procés de reducció de les taxes d'interès de referència al juny. Qualsevol indici que la inflació s'està mostrant més resistent a baixar del que s'estima endarreriria en el temps l'inici de aquest procés i seria, per tant, molt mal rebut pels mercats de renda fixa i de renda variable occidentals”, assenyalen a Link Securities.

L'agenda d'aquest dimecres inclou la publicació de la segona lectura del PIB del quart trimestre, que ha estat revisat a la baixa en una dècima, fins al 3,2% en taxa interanual.

Els analistes d'Oxford Economics consideren que aquesta revisió no tindrà un impacte excessiu sobre la política monetària del país, ja que "la Reserva Federal ha emfatitzat que l'economia no necessita afeblir-se per retallar els tipus d'interès, sinó que depèn de la seva confiança que la inflació encara avança cap al seu objectiu del 2%”.

"El nostre pronòstic per al creixement del PIB real aquest any està per sobre del consens, però una mica més feble que el consens el 2025. Encara que el clima va causar estralls en algunes de les dades del gener, incloent-hi les vendes al detall, la construcció i la venda d'habitatges, els riscos encara s'inclinen cap al costat positiu per al creixement a principis d'aquest any", afegeixen.

L'altra cita clau per al mercat arribarà aquest dijous amb la publicació de deflactor de consum PCE, la mesura d'inflació preferida per la Reserva Federal a l'hora de decidir sobre els tipus d'interès, així com de les dades d'atur setmanal, mentre que divendres serà el torn del PMI i l'ISM manufacturers.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Apple ha cancel·lat el seu projecte ambiciós per construir un vehicle elèctric capaç de rivalitzar amb Tesla. Ara, alguns treballadors de la companyia que pertanyent a la divisió d'automòbils podrien passar a un equip d'intel·ligència artificial generativa.

Tesla també és notícia a la sessió, després que el seu fundador, Elon Musk, avancés que l'esperat model Roadster estarà disponible a partir de l'any que ve.

"Aquesta nit hem augmentat radicalment els objectius de disseny del nou Tesla Roadster. Mai no hi haurà un altre cotxe com aquest, si és que se'l pot anomenar cotxe. El disseny de producció es completarà i es presentarà a finals d'any, amb l'objectiu de començar els enviaments al proper any", ha publicat al seu perfil d'X, la xarxa social anteriorment coneguda com a Twitter.

A més, Disney ha anunciat la creació d'una 'joint venture' a l'Índia valorada en 8.500 milions de dòlars. La companyia s'uneix així a Reliance Industries i Viacom 18 Media per difondre els seus continguts al país asiàtic.

Al capítol de resultats, eBay puja un 7% a la sessió després de superar les expectatives del mercat i anunciar un augment del seu dividend trimestral i una recompra d'accions per 2.000 milions de dòlars.

Així mateix, Beyond Meat es dispara més d'un 46% després de batre estimacions amb els comptes i plantejar retallades de costos "pronunciats" el 2024.

En altres mercats, el petroli West Texas avança un 0,60% (79,33 dòlars) i el Brent puja un 0,44% (84,02 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,19% (1,0823 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,02% (2.043 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,301% i el bitcoin puja un 5,25% (59.909 dòlars).

contador