dl wall street wall st new york city new york stock exchange nyse dow jones nasdaq street sign nyc united states usa america pb
Sharecast / Alessandro D Andrea via Pixabay

Wall Street cotitza amb vendes moderades aquest dilluns després del signe mixt de divendres i després de finalitzar una setmana a l'alça que va estar marcada per una Reserva Federal (Fed) menys agressiva del previst després de mantenir els tipus d'interès a la forquilla compresa entre el 5,25%-5,5% i reiterar la seva intenció de dur a terme tres retallades de taxes durant el 2024. Durant les properes sessions, la macroeconomia centrarà l'atenció dels inversors. Tot això, en el marc d'una setmana més curta del que és habitual, ja que el mercat romandrà tancat Divendres Sant.

  • 39.431,51
  • -

"Entre la Setmana Santa, l'escassetat de referències i potser inflacions rebotant, el mercat s'hauria d'estancar fins als primers dies d'abril, com a millor desenllaç raonable. Sense motivacions per continuar pujant, però sense raons per retrocedir significativament", analitzen els experts de Bankinter.

Una opinió compartida des de Link Securities. "Als Estats Units els mercats estaran tancats Divendres Sant, Així, creiem que els volums d'activitat es veuran afectats per la festivitat d'aquestes dates, ja que molts inversors i operadors no estaran operatius i es mantindran al marge del mercat".

"Considerem que aquestes properes setmanes seran de 'digestió i assimilació' de l'escenari que han dissenyat els bancs centrals a les dues últimes setmanes, en què han centrat gairebé tot el protagonisme", afegeixen.

REFERÈNCIES DESTACADES

Durant la roda de premsa posterior a la reunió de política monetària de la Fed, Jerome Powell, va recalcar que el camí per tornar la inflació a l'objectiu del 2% continua sent incert i que les últimes dades, que han empitjorat els pronòstics, “no canvien la "història general", que és la d'una inflació que es modera "gradualment".

Per això, totes les mirades dels inversors estan posades ara a les dades econòmiques que es vagin coneixent d'aquí fins al proper conclave, que tindrà lloc al maig i per al qual "no es descarta res".

En aquest sentit, dimarts es publicarà la confiança del consumidor i dijous es donarà a conèixer la revisió del PIB del quart trimestre, que s'espera que se situï al 3,2%.

Divendres serà el torn de la mesura d'inflació preferida de la Fed, el deflactor PCE, per al qual s'estima que es mantingui al febrer el 2,4% en taxa general, i el 2,8% en la variable subjacent. Encara que aquesta referència no serà descomptada pels inversors fins dilluns que ve.

L'agenda econòmica d'aquesta jornada inclou les dades de permisos de construcció i de venda de cases noves.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, la Xina ha engegat noves directrius destinades a bloquejar els xips d'Intel i AMD als ordinadors i servidors del govern xinès dins del seu objectiu d'impulsar la indústria nacional de semiconductors i reduir la dependència tecnològica estrangera. Els títols d'Intel es deixen un 4% a Wall Street.

També és notícia Apple, que llançarà les seves ulleres de realitat virtual Vision Pro al gegant asiàtic aquest any, segons ha avançat el seu CEO, Tim Cook, als mitjans estatals del país.

Les grans tecnològiques son al punt de mira, després que la Comissió Europea hagi obert una investigació sobre Apple, Meta i Alphabet, matriu de Google, per incompliment de la Llei de Mercats Digitals (DMA).

D'altra banda, Boeing ha confirmat la dimissió del conseller delegat, Dave Calhoun, després de l'enorme crisi causada pels incidents de vol del 737 Max. La companyia puja un 2% a la sessió.

De la mateixa manera, l'atenció estarà posada sobre Trump Media, matriu de la xarxa social de Donald Trump, Truth Social, que després de la seva fusió amb DWAC podria debutar aquest dilluns al parquet novaiorquès.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,52% (81,05 dòlars) i el Brent avança un 0,46% (85,53 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,25% (1,0833 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,69% (2.174 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,236% i el bitcoin rebota un 1,87% (67.044 dòlars).

Noticias relacionadas

contador