nvidia propose des concessions a l ue pour le rachat d arm 20231211113136

Els analistes de Goldman Sachs han reiterat la seva recomanació de compra sobre els títols d'Nvidia, als quals atorguen un preu objectiu unitari de 1.000 dòlars després que la companyia presentés la setmana passada els últims avenços, amb els quals pretén seguir liderant el desenvolupament de la intel·ligència artificial (IA).

  • 946,30$
  • 3,58%

Un dels productes llançats la setmana passada és Blackwell, la família de xips de més potència fins avui de la companyia, que per als analistes de Goldman Sachs farà que els rivals d'Nvidia, com Intel o AMD, ho tinguin " cada cop més difícil” a l'hora de competir-hi.

"La decisió d'Nvidia de fixar el preu de la plataforma Blackwell competitivament també il·lustra que la prioritat es basa en guanys a llarg termini enfront de marges de benefici a curt termini", destaquen.

A més, el CEO de la companyia, Jensen Huang, va aprofitar la seva intervenció per reiterar que "els operadors de centres de dades, a llarg termini acceleraran més les càrregues de treball i que l'empresa estarà ben posicionada per capturar una part desproporcionada de l'oportunitat de mercat anual d'aproximadament 250.000 milions de dòlars”.

"A més, creu que qualsevol despesa en IA generativa serà incremental per a aquesta oportunitat de 250.000 milions, mentre que la despesa en IA per part dels estats sobirans també contribuiria a les seves perspectives de creixement. Sobre això darrer, si bé encara no tenim clar el ús del mercat per part de l'empresa, apreciem l'atractiu de l'oportunitat atès el desig dels estats nacionals de gestionar dades i desenvolupar i executar models d'IA a nivell nacional”, afegeixen.

A més, Huang ha assenyalat que InfiniBand segueix sent el protocol de xarxa preferit per a càrregues de treball d'IA a causa de la seva baixa latència en comparació amb Ethernet, encara que des de Goldman Sachs recorden que "l'empresa està introduint una solució basada en Ethernet (també coneguda com Spectrum-X), però amb capacitats addicionals com a encaminament adaptatiu, control de congestió i aïllament de soroll".

En línies generals, els analistes de Goldman Sachs posen el focus en l'alta demanda que Nvidia està experimentant sobre els seus xips anteriors malgrat els darrers llançaments, cosa que interpreten com "un signe constructiu".

"Sobre la perspectiva a curt termini, el fet que la demanda de Hopper (és a dir, H100, H200, GH200) es mantingui forta tot i que els clients són conscients del proper llançament de Blackwell és un signe constructiu, al nostre parer, i indica que la compra del client del centre de dades es basa en la demanda real a curt termini", asseguren.

Així mateix, destaquen que el preu objectiu de 1.000 dòlars per acció es basa en una previsió de benefici per acció (BPA) "normalitzat" de 20 dòlars, i valoren que els principals riscos a la baixa per a la seva estimació són "el caràcter cíclic en la despesa del centre de dades, la pèrdua de participació de mercat a GPU de centres de dades, una demanda pitjor del que s'esperava de GPU per a jocs, més enduriment de les restriccions a les exportacions de la Xina, retards en la introducció de nous productes i problemes a la cadena de subministrament".

Noticias relacionadas

contador