wall street rojo
Alberto Sánchez

Vendes destacades a Wall Street després del ral·li alcista de les últimes jornades i després que els operadors hagin conegut la dada d'inflació del gener als Estats Units, que ha superat els pronòstics del consens en marcar màxims dels darrers 40 anys.

  • 39.806,77
  • -

L'índex de preus al consum (IPC) dels Estats Units segueix desbocat i arriba al 7,5% al gener en taxa interanual, davant del 7% anterior i el 7,3% previst pels analistes, segons les dades publicades per l'Oficina d'Estadístiques Laborals del país nord-americà. D'aquesta manera, es converteix en la pujada més important des del febrer del 1982.

Quant a la taxa subjacent, que exclou els aliments i l'energia, s'ha situat al 6%, enfront del 5,5% anterior i també per sobre del 5,9% previst. Si s'atén l'evolució mensual, aquesta ha arribat al 0,6%, sense canvis respecte al desembre. Els analistes estimaven que aquesta dada es quedaria al 0,5%.

Les xifres estan pressionant les borses i els rendiments dels bons, sobretot després dels forts guanys acumulats des dels mínims de gener, ja que els inversors descompten una política monetària més agressiva per part de la Reserva Federal (Fed) per contenir els preus.

En aquest sentit, el president de la Fed d'Atlanta, Raphael Bostic, ha comentat que el banc central preveu apujar els tipus d'interès “tres o quatre vegades” el 2022. “M'inclino per quatre, però haurem de veure com respon l'economia mentre fem els primers passos a la primera part d'aquest any”, ha afegit.

Actualment, el mercat anticipa fins a cinc pujades de tipus el 2022 i el començament de la reducció del balanç de 8,8 bilions de dòlars a un ritme d'uns 100.000 milions de dòlars a partir del segon semestre. Tot i que si la inflació no es modera a partir del març, no es descarten mesures més agressives per contenir els preus. La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,99%.

TEMPORADA DE RESULTATS

Disney, la companyia mundial d'entreteniment més gran, puja amb força (+5%) després de superar ahir a la nit els pronòstics del consens amb els seus resultats.

També en positiu, la plataforma de transport Uber avança posicions després de presentar ingressos per sobre del que s'esperava. Abans de l'obertura, han publicat els resultats Coca Cola, Twitter i Kellogg.

Twitter ha reportat un benefici trimestral per als últims tres mesos del 2021 de 182 milions de dòlars, un 18% menys que durant el mateix període però del 2020, quan va assolir els 222 milions de dòlars. Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 0,21 dòlars, en comparació amb els 0,16 previstos pel consens del mercat. D'aquesta manera, se situa per sobre del que estimaven els analistes. A més, la companyia ha anunciat la posada en marxa d'un programa de recompra d'accions per valor de 4.000 milions de dòlars.

Per la seva banda, Coca-Cola va obtenir un benefici atribuïble de 2.414 milions de dòlars al quart trimestre del 2021, xifra que suposa un augment del 66% enfront dels 1.456 milions de fa un any. El benefici per acció es va situar als 0,56 dòlars, en comparació amb els 0,34 dòlars del quart trimestre del 2020. El benefici per acció ajustat va quedar en 0,45 dòlars, superant els 0,41 dòlars previstos pel consens.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,4%, fins als 89,30 dòlars, mentre que l'euro es deprecia un 0,3% i es canvia a 1,1390 dòlars. A més, l'unça d'or baixa un 0,4% (1.829 dòlars). Finalment, el bitcoin cau un 1,6% (43.759 dòlars).

Noticias relacionadas

contador