wall street portada inversor mal
37.775,38
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes del 0,5% després de marcar màxims històrics divendres passat. L'S&P 500, principal indicador mundial, va tancar als 3.093 punts i acumula un guany anual del 23%. Aquest dilluns, la Borsa de Nova York obrirà amb normalitat, tot i que als EUA se celebra la festivitat del Dia del Veterà i el mercat de bons estarà tancat.

Els inversors tornaran a buscar aquesta setmana una altra raó que convidi a l'optimisme comercial. Donald Trump va assenyalar aquest divendres que no havia arribat a cap tipus d'acord amb Pequín per eliminar aranzels. Malgrat que el govern xinès va afirmar dijous que qualsevol acord haurà de tenir en compte la supressió de tarifes.

A Àsia, l'atenció també està a Hong Kong. Una nova jornada de protestes a la ciutat han deixat un mort i una altra onada de disturbis.

EMPRESES

A l'escena empresarial, la cadena de farmàcies Walgreens es dispara un 5% davant la possibilitat de rebre una OPA per part del fons d'inversió KKR.

A més, els analistes de Jefferies han elevat la valoració de fabricant de cotxes elèctrics Tesla (+3%) fins a 400 dòlars des dels 300, a causa de la millora de la seva rendibilitat.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza en màxims de tots els temps. "O el que és el mateix, es troba en pujada lliure absoluta. Tècnicament, no hi ha senyal de fortalesa més important que aquesta, cosa que no vol dir que no es puguin produir correccions de curt termini (fases de reacció)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El preu ha saltat amb claredat a l'alça després d'un lateral que està durant a prop de dos anys: des de principis de 2018. I això acostuma a portar importants implicacions alcistes a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

A altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,5%, fins als 56,36 dòlars, pel menor optimisme de mercat sobre la guerra comercial entre la Xina i els EUA. A més, l'euro s'aprecia un 0,15%, fins als 1,1033 dòlars.

contador