ep parque eolicovestassouth plains texas estados unidos
VESTAS

El fabricant danès d'aerogeneradors Vestas Wind Systems ha llançat un 'profit warning' sobre una menor rendibilitat en el futur davant la reforma fiscal proposta pel president d'Estats Units, Donald Trump i l'augment de la competència. La seva cotització s'esfondra més del 20% en borsa. Aquest advertiment està arrossegant a altres companyies del sector com Siemens Gamesa o Nordex, que perden entorn d'un 4% i 3,5%, respectivament.

  • 12,76€
  • 3,07%
  • 18,05€
  • 0,00%
  • 177,60 DKK
  • -1,93%

Segons va informar en un comunicat, Vestas va obtenir un benefici net de 599 milions d'euros en els nou primers mesos de l'exercici, la qual cosa suposa una reculada del 3,7% respecte als guanys registrats en el mateix període de l'any anterior. La xifra de negoci entre gener i setembre de la companyia va aconseguir els 6.834 milions d'euros, un 1,3% menys que en el període equivalent de 2016.

El benefici net d'explotació es va reduir un 8% fins a 845 milions d'euros, mentre que el benefici brut d'explotació es va situar en 1.152 milions d'euros, un 6% menys. D'aquesta manera, de cara a l'exercici complet, *Vestas ha revisat a la baixa els seus pronòstics de creixement. Així, preveu que el *Ebitda s'incrementi entre un 12% i un 13%, enfront del pronòstic anterior d'un 12% i un 14%. Les vendes, per la seva banda, pronostica que se situaran en un rang de 9.500 milions i 10.250 milions d'euros.

La companyia va indicar que la revisió de les previsions, encara que continuen reflectint un "bon nivell d'activitat", reflecteixen "certa incertesa relacionada amb la reforma fiscal d'EUA". Vestas és el fabricant de turbines més exposat al mercat nord-americà. Referent als comptes, el president i conseller delegat de Vestas, Anders Runevad, va explicar que el grup va aconseguir un major consum de comandes i va obtenir uns guanys "saludables" a pesar que el mercat està veient com la competència s'està accelerant i la rendibilitat és "decreixent".

"A mesura que el mercat continua evolucionant a un ritme accelerat, seguirem enfocats a mantenir la nostra posició de lideratge executant la nostra estratègia i augmentant l'eficiència", va assenyalar Runevad. En el tercer trimestre de l'exercici, Vestas va obtenir un benefici net de 253 milions d'euros, un 18% menys que en el mateix període de l'any precedent, mentre que la facturació total es va situar en 2.743 milions d'euros, un 5,5% menys. En aquest sentit, el Ebit entre els mesos de juliol i setembre de Vestas es va situar en 355 milions d'euros, un 18% menys que en el període equivalent d'un any abans, mentre que el Ebitda va aconseguir els 453 milions d'euros, un 14% inferior.

Noticias relacionadas

contador