• L'oferta de compra es dirigeix a un màxim de 250 milions d'euros d'una emissió de bons d'1.500 milions
abertis

Holding d'Infrastructures de Transport (HIT), filial francesa de Abertis, ha anunciat aquest dijous una recompra de bons per un import màxim "indicatiu" de fins a 250 milions d'euros d'una emissió de bons amb venciment en 2021, valorada en 1.500 milions d'euros en total i que paga un cupó del 4,875% anual.

  • 18,36€
  • 0,00%

La societat assenyala que el proper 15 de novembre de 2017 concretarà la xifra a la qual es dirigeix l'oferta de compra. El moviment de Abertis es produeix en plena guerra d'ofertes pel control de la seva capital per part de la italiana Atlantia i l'espanyola ACS, que han valorat la companyia per sobre dels 18.000 milions d'euros.

Segons va comunicar a la CNMV, la filial alemanya de la constructora ACS, Hochtief, estima que l'aprovació de la seva OPA sobre la concessionària Abertis per part de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) portarà uns tres mesos, càlcul que realitza per ser aquest el temps que va suposar al supervisor donar llum verda a l'oferta de Atlantia amb la qual competeix.

D'aquesta forma, atès que l'oferta es va llançar el passat 18 d'octubre, la seva autorització podria tenir ja lloc en l'exercici 2018. Així es desprèn de les estimacions que va realitzar el conseller delegat de Hochtief, Marcelino Fernández Verds, durant la presentació a analistes dels resultats trimestrals de la signatura alemanya.

La CNMV ja va admetre a tràmit l'oferta de la filial alemanya d'ACS el passat 27 d'octubre, dies després de la seva presentació. L'OPA de Hochtief, valorada en 18.600 milions d'euros, que competeix amb l'anteriorment formulada per la italiana Atlantia per import de 16.341 milions.

La constructora germana ofereix 18,76 euros per cada acció de Abertis, si bé contempla cobrir el 20% de l'operació amb una bescanvi d'accions de 0,1281 títols de la signatura germana per cada acció del grup de concessions.

Del seu costat, Atlantia proposa 16,50 euros per acció i un bescanvi de 0,697 títols propis per cadascun de Abertis, també limitat al 23% de l'oferta total. No obstant això, aquesta empresa ja ha anunciat una millora d'aquesta proposta inicial. La cotització de Abertis ha arribat a sobrepassar ja les dues contraprestacions econòmiques, atès que cotitza en màxims històrics que li han portat ja a superar la cota dels 19 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador