• A més, assenyala que estan més centrats sl creixement orgànic
  • Gortázar asegura que la adquisición de Popular por parte de Santander reforzó el sistema bancario español
ep conseller delegatcaixabank gonzalo gortazar
Europa Press

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha assegurat que a Espanya encara hi ha espai per més consolidació bancària. No obstant això, ha apuntat que l'entitat "ha fet els deures" i que està centrada en el creixement orgànic més que en el inorgànic.

  • 4,93€
  • -3,77%

"Que el mercat pugui seguir mostrant més operacions no ho dubto", ha indicat, després del qual ha explicat que a Espanya hi ha 13 bancs sota la supervisió del Banc Central Europeu (BCE), mentre que a Itàlia i França n'hi ha 12, ambdós països més poblats que Espanya.

"La percepció del nostre consell i del banc és que tenim una escala molt adequada i una oportunitat de creixement orgànic extraordinària", ha apuntat durant la trobada financera organitzada per Expansión i KPMG.

En la seva intervenció ha explicat que l'entitat es troba centrada a Portugal després d'adquirir BPI, una compra que "anirà bé". En relació amb aquesta adquisició, el directiu ha confessat que la sensació és "molt positiva", ja que s'ha donat en "un país que va a més". De fet, ha recordat que les estimacions de creixement per al país veí són d'un 3%.

D'altra banda, ha assenyalat que la compra de Popular per part de Santander "reforça el sistema bancari". "Santander, sense cap dubte, té ara el balanç més gran", ha indicat, i ha afegit que "sempre la posició de lideratge està amenaçada en un mercat com és aquest, amb molt bons competidors".

Tot i aquesta adquisició, CaixaBank manté el lideratge en el nombre de clients bancaris, ja que el 27% dels espanyols tenen el banc com a primera entitat i la seva quota de mercat se situa entre el 22% i 23%, segons ha dit Gortázar. "No es tracta de ser el més gran, sinó aspirar a ser el que dóna més servei als clients", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador