• Així, afegeix que hi ha massa bancs competint pels clients
  • Daniele Nouy apunta que cal reduir el nombre d'entitats per no cometre els mateixos errors que durant la crisi
daniele nouy bce

Daniele Nouy, ​​presidenta del Consell de Supervisió del Banc Central Europeu (BCE), ha assenyalat que el sector bancari europeu està sobredimensionat i que haurà de contreure. Així, ha afegit que hi ha "massa" bancs competint pels clients.

Ha demanat als reguladors que creïn les condicions necessàries perquè els bancs puguin fusionar-se

Durant la seva intervenció a la trobada financer 'La banca davant els reptes de la regulació, la rendibilitat i la digitalització' organitzat per Expansión-KPMG, ha explicat que el problema pot arribar si hi ha molts bancs o "bancs molt febles". Amb això, la supervisora ​​ha indicat que hi ha diverses vies per reduir el nombre de bancs: que aquests deixin d'existir o que es fusionin amb altres entitats.

No obstant això, Nouy ha matisat que amb aquestes vies s'incorporen alguns problemes. La supervisora ​​ha explicat que "la caiguda d'un banc pot provocar la caiguda de tot el sistema". Per això, ha ressaltat la importància de la confiança, que segons ha ressaltat "juga un paper fonamental a les finances", però ha alertat que pot acabar-se de manera ràpida. "Arribaríem a una situació en la qual es veurien els bancs lluitant per sobreviure", ha comentat.

A LA DEFENSA DE LES FUSIONS

Daniele Nouy ha defensat les fusions de les entitats bancàries, ja que considera que, a part de reduir el mercat financer, poden ser beneficioses per a les entitats en si. D'aquesta manera, la presidenta del consell de supervisió ha demanat als reguladors que creïn les condicions necessàries perquè es pugui fer la feina.

I és que segons Nouy quan el sector bancari creix massa, pot ser dolent per a l'economia ja que es veu sotmesa en una sobreexposició financera, "que pot no ser positiva". "Hi pot haver problemes si hi ha molts bancs o si hi ha massa bancs febles perquè no satisfaran les demandes dels clients, competiran de manera ferotge i tindran menors resultats", ha assegurat.

Així mateix, ha advertit que alguns bancs no guanyen els seus costos de capital, fet que pot perjudicar l'estabilitat. Així, ha advocat per una revisió del model de negoci de les entitats, que analitzin les seves formes de prosperar o que hi hagi normes més estrictes en supervisions. "Tots els bancs han de revisar el seu model de negoci, ja que una mida adequada pot salvar l’economia", ha ressaltat Daniel Nouy.

Noticias relacionadas

contador