• OHL s'ha disparat un 43% al Continu després de vendre la seva filial de Concessions
  • Enagás ha inaugurat aquest dimarts la temporada de resultats a Espanya
bolsa_de_madrid_ibex_35_parque

L'IBEX 35 ha pujat un 0,35% aquest dimarts i ha recuperat els 10.200 punts. El selectiu, que ha caigut durant bona part del matí, però s'ha donat la volta recolzat per les pujades de grans valors com Santander, que s'ha revalorat un 1,17%, i Inditex, que ha avançat un 1,04%. No obstant això, el protagonista del dia ha estat OHL, que s'ha disparat un 43% al Mercat Continu després d'anunciar aquest dilluns a la nit la venda de la seva filial de concessions per un preu superior al que s'esperava pel mercat (2.775.000 de euros).

  • 11.154,60
  • 1,56%

A més, arrenca la temporada de resultats a Espanya, de manera que una nova 'variable' entra en joc als mercats i podria desplaçar a un segon pla la crisi catalana... o no. Els resultats del tercer trimestre prometen ser els més polititzats en molt de temps, perquè serà impossible obviar l'impacte de la situació política del país en aquests comptes.

Probablement, les xifres d'aquests tres últims mesos (juliol, agost i setembre) no es veuran afectades per la situació política, però es mirarà "amb lupa 'el que hagi de dir més d'una companyia (especialment les catalanes) sobre els resultats finals de 2017 i l'impacte que en aquests pugui tenir la crisi actual que viu el país.

Precisament, Morgan Stanley i JP Morgan Cazenove, dos dels bancs d'inversió més poderosos del món, han reduït les seves previsions de resultats per a la banca espanyola a causa de la crisi de Catalunya, no ja per al tercer trimestre, sinó per als propers mesos.

Enagás ha estat la primera avui en retre comptes amb el mercat. La companyia ha publicat aquest dimarts un benefici de 375.700.000 d'euros fins a setembre, cosa que representa un increment del 18,4%. Les xifres de la companyia, això sí, estan 'distorsionades' per la consolidació de GNL Quintero. Sense aquesta, el benefici net hauria augmentat un 1,6%. Malgrat aquests resultats, les accions d'Enagás han tancat pràcticament planes als 23,93 euros.

SIEMENS GAMESA LIDERA ELS GUANYS

En aquest sentit, els guanys de l'IBEX han estat liderades per Siemens Gamesa, les accions de la companyia han rebotat avui un 2,47%, fins als 12,03 euros, després de perdre dilluns més d'un 6% després d'una retallada en la seva previsió de beneficis. A més, l'han seguit a la part alta de la taula IAG (+2,24%), que ha transportat 80 milions de passatgers fins a setembre, un 3,3% més en comparació del mateix període de 2016, i Mediaset (+1,86%), un dia abans de la seva presentació de resultats.

Així mateix, altres grans valors com Santander (+1,17%), Inditex (+1,04%) o BBVA (+0,12%) també han tancat la sessió en positiu. Banc Sabadell, per part seva, ha pujat un 0,92% després que l'entitat hagi venut les accions representatives del 100% del capital de la seva plataforma de gestió hotelera a Halley Holdco per 630.700.000 d'euros.

Per contra, a la banda de les pèrdues, Meliá Hotels, que ha caigut un 1,62%, Técnicas Reunidas, que s'ha deixat un 1,01% i DIA, que ha perdut un 0,93%, han estat els principals llasts del selectiu.

Al Mercat Continu, a part d'OHL, que s'ha disparat un 43% després de la venda de la seva filial de concessions, Duro Felguera ha tancat pla després de la dimissió de Ricardo Córdoba com a conseller independent de la companyia.

Pel que fa a la resta, l'actualitat política continua sent el més important ara mateix per als inversors que miren el mercat espanyol. Aquest dimarts, el portaveu del Govern, Jordi Turull, ha avançat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, oferirà de nou dijous al president del Govern, Mariano Rajoy, emprendre un diàleg "sense condicions", i no es mourà respecte a la posició actual.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, explica que "l'IBEX 35 s'ha frenat després d’acariciar amb els dits els 10.300 punts que coincideix amb la MM200 diària". Tot i això, afegeix que "encara que els hagués superat aquí no hauria passat res, tot seguiria exactament igual".

Segons la seva opinió, tal com està comentant durant les últimes setmanes, "la clau està als 10.410 punts, els màxims de setembre. Només per sobre d'aquesta resistència podem dir que alguna cosa estaria canviant al selectiu". Mentrestant, "més del mateix: pujades i baixades al so de les notícies que arriben de Catalunya i sempre dins d'una fase correctiva que està durant ja gairebé fa sis mesos. I és que mentre els màxims i mínims decreixents segueixin aquí poc més es pot fer", conclou l'expert.

Noticias relacionadas

contador