• Amb aquesta operació el fons de capital risc Blackstone adquireix un cartera de 29 hotels
ep jaime guardiola consejero delegadobanco sabadell
EUROPA PRESS

El Banc Sabadell ha venut les accions representatives del 100% del capital d'HI Partners Holdco Value Added, la seva plataforma de gestió hotelera, a Halley Holdco, entitat controlada per fons assessorats per filials de The Blackstone Group per 630.700.000 d'euros.

  • 1,69€
  • 3,27%

L'entitat aconseguirà una plusvàlua neta de 55 milions d'euros als seus resultats d'aquest any. El banc català estima que "l'operació generarà més 22 punts bàsics de capital de nivell 1 ordinari (CET1) a la seva posició de capital regulador al 31 de desembre de 2017", indica al seu comunicat. El preu de l'operació dependrà de la xifra definitiva d'eventuals ajustos no rellevants, condicionada a l'obtenció de la preceptiva autorització per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Al passat mes d'agost, Banc Sabadell va contractar Lazard per explorar les diferents alternatives estratègiques en relació a la desconsolidació de la seva filial HI Partners, especialitzada en inversió i gestió hotelera. Entre les opcions disponibles per externalitzar HI Partners s'incloïa una eventual sortida a borsa o una venda total o parcial de la societat, com va avançar el conseller delegat de Sabadell, Jaume Guardiola. I s'ha decantat per aquesta última.

29 HOTELS

Amb aquesta operació el fons de capital risc Blackstone adquireix una cartera de 29 hotels. Entre ells, destaquen l'hotel Abora Catarina, situat a Maspalomas (Gran Canària), l'hotel ME Sitges Terramar (Sitges), l'hotel Hilton Sa Torre, a Llucmajor (Mallorca), l’Abba Acteon, a València, el Ritz-Carlton Abama i el Guia d'Isora (Tenerife).

HI Partners compta en l'actualitat amb més de 3.700 habitacions als seus diferents hotels, dels quals 14 són de categoria superior. La societat va néixer el 2015 amb el traspàs de 22 hotels per part de Banc Sabadell, que se'ls havia adjudicat durant la crisi per deutes impagats. També s'encarregava de gestionar el deute hotelera del banc català.

Noticias relacionadas

contador