tesla livre 241 300 voitures au 3e trimestre davantage que prevu

Patacada de Tesla a Wall Street. Els títols del fabricant d'automòbils elèctrics es desplomen per sobre del 9% l'endemà de l'anunci de l'acord entre Twitter i Elon Musk, conseller delegat de Tesla, perquè aquest adquireixi la xarxa social de l'ocell blanc.

  • 168,48$
  • 3,93%

Ahir a la tarda, Twitter va anunciar que acceptaria l'OPA hostil de Musk a raó de 54,20 dòlars per acció en efectiu en una transacció valorada aproximadament en 44.000 milions de dòlars. “El preu de compra representa una prima del 38% respecte al preu de tancament de les accions de Twitter l'1 d'abril del 2022, que va ser el darrer dia de cotització abans que Musk revelés la seva participació d'aproximadament el 9% en Twitter”, ha assenyalat la companyia.

Tot i això, els accionistes de Tesla no semblen haver acollit bé aquesta notícia. Segons assenyala Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell, Musk està assumint un gran risc en utilitzar les accions de Tesla com a garantia per a l'adquisició de Twitter.

“Si les accions del fabricant de cotxes elèctrics es desplomessin inesperadament, això podria crear un gran malestar, encara que el seu acord de pagament de 2018 li permet exercir opcions a un preu de només 70 dòlars cadascuna i és, sobre el paper, la persona més rica del món”, ha afegit Mould.

Per part seva, Ben Laidler, estrateg de mercats globals de la plataforma d'inversió en multiactius eToro, ha explicat que “l'èxit de l'oferta per Twitter també podria preocupar els accionistes de Tesla, ja que el seu conseller delegat es veuria embolicat en un altre projecte de gran envergadura i podria vendre part de la participació del 9,1%, que està valorada en més de 90.000 milions de dòlars”.

Tesla va anunciar dimecres passat els resultats econòmics del primestre del 2022, en què ha comunicat uns ingressos més grans del que s'esperava: 18.756 milions de dòlars enfront dels 17.800 previstos. Aquesta xifra suposa un augment de les vendes en taxa interanual del 81% i un benefici de 3.320 milions de dòlars enfront dels 2.200 milions esperats.

Noticias relacionadas

contador