dl australia sydney new south wales nsw commonwealth of australia asx 200 oceania asia pacific unsplash
Sharecast / Photoholgic via Unsplash

Tancament mixt a les borses d'Àsia aquest dijous. L'ASX australià ha liderat les compres amb un repunt de l'1%, seguit pel Kospi sud-coreà i, en menor mesura, pel Shanghai Composite xinès i el Hang Seng de Hong Kong. Per part seva, el Nikkei japonès ha tancat en negatiu, amb caigudes del 0,5%.

  • 38.460,08
  • 2,42%

El mercat australià ha tancat a màxims de dues setmanes després del tancament alcista de Wall Street, impulsat per les tecnològiques però també per una major tranquil·litat al sector bancari.

A nivell empresarial, Alibaba ha continuat sent notícia pel seu pla per escindir-se en sis companyies diferents i maximitzar-ne el valor borsari.

FÒRUM D'ALT NIVELL A ÀSIA

El primer ministre xinès, Li Qiang, ha parlat al Fòrum de Boao per a Àsia, subratllant que la Xina ha actuat amb "responsabilitat" en el seu paper de gran país i que ha contribuït a la pau mundial. Això, sense esmentar les tensions amb els EUA.

La reunió anual, organitzada per la Xina, és considerada per alguns com la resposta de la regió a la reunió de líders mundials que el Fòrum Econòmic Mundial celebra cada any a Davos (Suïssa).

Àsia i el món es troben a la "cruïlla" de la història, ha afirmat Li, alhora que ha descrit la Xina com un centre d'estabilitat.

Es va referir a la reunió del Congrés del governant Partit Comunista de la Xina, celebrada a la tardor, i al seu objectiu de "rejoveniment nacional", afirmant que les "grans contribucions" del país al món eren el "ràpid creixement econòmic" i l''estabilitat social'".

Li, que va ser confirmat com a primer ministre al març, ha afirmat que el desenvolupament de la Xina en el futur aportaria "un fort impuls al creixement econòmic d'Àsia".

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,1% (72,91 dòlars) i el Brent cedeix un 0,2% (78,12 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,03% (1,0839 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,1% (1.981 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es manté al 3,56%. Per part seva, el bitcoin avança un 0,8% (28.571 dòlars).

Noticias relacionadas

contador