• El Banc del Japó deixa sense canvis els tipus en el -0,1% però anuncia canvis en el programa QE
  • Alces generalitzades, tot i que més moderades, a la resta d'índexs asiàtics
Nikkei

Jornada de pujades generalitzades a les principals borses asiàtiques, amb Tòquio com a protagonista. El Nikkei es dispara després de la reunió del Banc del Japó (BoJ), que deixa els tipus en el -0,1% però anuncia canvis en el seu programa de compra d'actius (QE) que han tombat el ien. La divisa japonesa es deprecia un 1% respecte al dòlar i un 0,8% respecte a l'euro.

  • 38.236,07
  • -0,10%

Aquest moviment a la baixa, juntament amb el mateix Banc del Japó, ha impulsat les cotitzacions de la Borsa de Tòquio. Així, el seu principal índex tanca amb una revaloració de l'1,91%. Un optimisme que s'ha estès a la resta de parquets. El Shanghai Composite de la Xina s'anota un 0,3%, el Kospi de Corea del Sud un 0,4%, el Hang Seng de Hong Kong es revaloritza gairebé un 0,8% i l'ASX 200 d'Austràlia avança un 0,75 %.

PROTAGONISME DEL BANC DEL JAPÓ

El BoJ començarà a comprar bons japonesos a 10 anys, que tenen un rendiment proper al 0%

La institució governada per Haruhiko Kuroda deixa els tipus sense canvis, en el -0,1%, però anuncia modificacions en la composició del seu particular QE amb l'objectiu d'evitar una disminució dels tipus d'interès a llarg termini en l'economia. D'aquesta manera, no modifica la quantitat, però sí incideix en provocar un impacte diferent en la corba de rendiments dels tipus, en posar el focus en el llarg termini en un nou intent per impulsar els preus i el creixement, la qual cosa a penes ha aconseguit fins ara amb la resta d'estímuls monetaris.

Així, el BoJ començarà a comprar bons japonesos a 10 anys, que tenen un rendiment proper al 0%. Aquest anunci, augmenta les expectatives que aquests nivells es mantinguin durant molt de temps. La decisió s'ha produït amb set vots a favor i dos en contra.

La institució governada per Kuroda també ha eliminat l'objectiu de 80 bilions anuals com a tal, tot i que ha assegurat que seguirà executant el programa amb la mateixa quantitat.

contador