• El Nikkei 225 cierra con un avance del un 2,45%
  • El mercado espera que el Banco de Japón lance pronto nuevos estímulos monetarios.
Japan, Nikkei, Tokyo, Asia

Tancament bastant pla de les borses asiàtiques a excepció del Japó, que torna a pujar amb força. Els inversors japonesos s'han animat després dels comentaris sobre les polítiques d'estímul que pretén dur a terme el primer ministre japonès, Shinzo Abe, fet que contribueix a debilitar el ien.

Els mercats asiàtics tanquen pràcticament íntegrament a l'alça, i encara que no s'ha parlat sobre la mida de l'estímul fiscal, els analistes esperen que ja hi hagi un "gran bazuca" en marxa, segons Reuters. El mercat també espera que el Banc del Japó (BoJ) llanci aviat nous estímuls monetaris.

El Nikkei 225 tanca amb un avanç d'un 2,45%, igual que el Topix de Tòquio. Fortes pujades que se sumen a l'increment de gairebé un 4% de dilluns. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha aconseguit avançar un 0,94% i a la zona continental, els índexs xinesos, el compost de Xangai i Shenzhen han pujat un 1,11% i un 0,34% respectivament. A Corea del Sud, el Kospi ha tancat pràcticament pla, amb un lleuger augment del 0,14%.

contador