ep chinese president xi jinping
Maurizio Gambarini/dpa - Archivo

Tancament alcista per a les borses asiàtiques després dels forts guanys de Wall Street i sense la referència del PIB de la Xina, la publicació de la qual ha estat retardada de forma indefinida per les autoritats mentre se celebra el Congrés del Partit Comunista.

  • 38.835,10
  • 1,57%

S'espera que les dades econòmiques posin de manifest les contínues debilitats econòmiques del gegant asiàtic, incloent-hi l'agreujament de la crisi immobiliària i l'impacte de les estrictes polítiques de Covid zero de l'Executiu xinès, unes mesures que han bloquejat grans ciutats com Xangai o Shenzhen, colpejat amb força el consum i aïllat el país de la resta del món.

El retard de les dades ha estat interpretat com un intent per no perjudicar l'actual president xinès, Xi Jinping, que busca consolidar aquesta setmana un inèdit tercer mandat al capdavant del partit. Tot i que el primer ministre xinès, Li Keqiang, ha assenyalat que l'economia s'està recuperant.

L'índex Shanghai Composite ha tancat pràcticament pla, mentre l'índex més alcista de la jornada ha estat l'ASX australià, seguit del Nikkei japonès, malgrat la debilitat del ien enfront del dòlar, que ha tocat nivells de 149 contra el 'bitllet verd' .

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 0,9% (86,23 dòlars) i el cru Brent avança un 0,7% (92,32 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,2% (0,9861 dòlars) i la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 3,976%. A més, l'unça d'or puja un 0,1% (1.665 dòlars) i el bitcoin repunta un 0,2% (19.559 dòlars).

Noticias relacionadas

contador