powellcbbolsa22

Wall Street cotitza amb suaus vendes aquest dimecres després de les compres moderades de dimarts, que van portar el Dow Jones a registrar la seva millor sessió des del 22 de febrer. Durant aquesta jornada tota l'atenció del mercat passa per la decisió sobre els tipus d'interès de la Reserva Federal (Fed), així com per l'actualització del diagrama de punts i les paraules del president, Jerome Powell, a la recerca d'alguna pista sobre quan poden començar a baixar les taxes.

  • 19.000,95
  • -0,11%

"La tranquil·litat mostrada aquest dimarts pels bons, tant europeus com, sobretot, nord-americans, actius els preus dels quals van repuntar durant la sessió i els rendiments dels quals, per tant, es van relaxar lleugerament, sembla que va servir per animar els inversors en renda variable a seguir prenent-hi posicions", analitzen des de Link Securities.

A L'ESPERA DE LA FED

La cita clau d'aquesta setmana és la reunió de política monetària de la Reserva Federal (Fed). Els inversors donen per fet que l'organisme no mourà fitxa i mantindrà els tipus a la forquilla compresa entre el 5,25% i el 5,5%.

Per això, totes les mirades estaran posades sobre l'actualització del seu diagrama de punts i, és clar, a la roda de premsa posterior de Jerome Powell, a la recerca d'algun senyal sobre el full de ruta a seguir per la Fed.

En aquest sentit, des de Link Securities creuen que "tant les noves estimacions d'inflació com, sobretot, l'esmentat diagrama de punts, en què els membres del FOMC dibuixen les seves expectatives de tipus, han de donar moltes pistes".

"Si al seu nou quadre macro els analistes de la Fed han revisat a l'alça les seves expectatives d'inflació i els membres del FOMC redueixen el nombre de baixades de tipus que esperen per al 2024 -el desembre van apuntar 3 reduccions de 25 punts bàsics, que és això que ara esperen els mercats-, la reacció dels bons i de les accions, tant nord-americans com europees, serà negativa, almenys això pensem nosaltres. Si no hi ha canvis sobre això, els inversors es tranquil·litzaran, i és factible, que no segur, que els dos mercats experimentin un petit ral·li d'alleujament”, afegeixen.

"Serà el punt central per avaluar si la gana dels votants per la relaxació de la política monetària ha disminuït des de la reunió del FOMC del 13 de desembre", comenta Ronald Temple, estrateg en cap de mercats de Lazard AM.

Per part seva, els estrategs de Bank of America (BofA), esperen que "la Reserva Federal deixi el gràfic de punts sense canvis, revisi l'augment del creixement i la inflació el 2024 i reiteri que la tendència desinflacionària segueix vigent", encara que remarquen que hi ha el risc que s'indiquin menys retallades.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial és notícia Intel, que ha rebut fins a 8.500 milions de dòlars en fons directes de la Llei de CHIPS impulsada pel Govern dels EUA dins del seu esforç per portar la fabricació de semiconductors al país. La companyia puja un 2% a la sessió.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,52% (82,20 dòlars) i el Brent perd un 1,26% (86,67 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,24% (1,0838 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,20% (2.155 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,295% i el bitcoin retrocedeix un 2,42% (63.143 dòlars).

Noticias relacionadas

contador