le logo boeing 20240305091455

Boeing ha avançat que espera la fuita d'entre 4.000 i 4.500 milions de dòlars d'efectiu per la crisi de seguretat que envolta els avions 737 Max després de l'accident d'una aeronau propietat d'Alaska Airlines al gener.

  • 182,96$
  • 3,37%

El director financer de Boeing, Brian West, va reconèixer que la companyia espera una forta sortida d'efectiu durant el primer trimestre durant la seva intervenció en una conferència del Bank of America celebrada a Londres i recollida per Bloomberg.

De tota manera, la companyia espera assolir un flux de caixa de 10.000 milions de dòlars per a finals del 2026, mentre que estima que aquest any serà d'un sol dígit de milions de dòlars, segons les paraules de West.

"No estem al moment en què puguem gestionar el curt termini per a aquests resultats financers a causa de la feina que tenim entre mans al voltant de l'estabilitat. La nostra expectativa és que serem més predictibles i més ben posicionats, però portarà temps", destaca el director financer de la companyia.

També ha assegurat que els marges en el negoci d'avions comercials seran negatius al voltant del 20% al primer trimestre, ja que la companyia ha d'abonar una compensació per l'aeronau accidentada al gener. Aquests marges aniran millorant al llarg de l'any, encara que continuaran a terreny negatiu.

A més, Boeing ha de complir els límits de producció imposats per les autoritats després de l'accident d'Alaska Airlines, encara que segons els càlculs de West la fabricació anirà augmentant al llarg del curs i s'estabilitzarà en 38.737 unitats Max al mes.

Noticias relacionadas

contador