trader-sorprendido-mirando-pantallas-wall-street
Reuters
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street registra pujades molt moderades durant una altra sessió protagonitzada pels resultats empresarials. Caterpillar, el major fabricant mundial de maquinària per a la construcció, ha revisat a la baixa la seva previsió de beneficis per al que queda de 2019 per "les incerteses de l'economia global". Aquest dimarts, la Borsa de Nova York va tancar en negatiu després d'uns fluixos resultats d'empreses com Hasbro i McDonald's.

De tornada a Caterpillar (+0,4%), considerat un termòmetre de l'economia nord-americana, la companyia ha afegit que la incertesa és tan elevada que no pot anticipar una previsió de vendes per als propers trimestres.

Per Neil Wilson, analista de Markets.com, la gran pregunta ara és saber si la caiguda de l'activitat del sector manufacturer ha tocat fons o si per contra encara queda recorregut a la baixa. I en aquest sentit, les negociacions comercials que mantenen la Xina i els EUA seran crucials.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics assenyalen que "una nova caiguda en l'ISM manufacturer és poc probable l'octubre, després que al setembre caigués a un mínim d'una dècada. Un augment modest sembla una millor aposta. La indústria encara està en seriosos problemes, però la recessió al sector sembla no aprofundir-se".

LA XINA ANUNCIA MESURES D'OBERTURA

Sobre la guerra comercial, el Consell d'Estat de la Xina ha aprovat una bateria de reformes dirigides a optimitzar l'entorn empresarial, accelerar la creació d'un sistema econòmic modern i protegir la competència i l'accés al mercat.

Pequín ha fixat un sistema de sancions per infraccions de la propietat intel·lectual, i ha expressat el seu compromís de treballar en la millora del mecanisme de resolució de disputes de propietat intel·lectual, a més d'augmentar la protecció dels drets de propietat intel·lectual, un dels principals assumptes de fricció entre els EUA i la Xina.

Dins el Dow Jones, Boeing puja un 0,5% després de reconèixer l'impacte de la crisi del 737 MAX sobre els seus beneficis. Aquest dimecres, també presenten els seus comptes Ford, Microsoft i Tesla, encara que després del tancament de la sessió. La que també és notícia és Nike, ja que el fabricant de roba i equipament esportiu ha canviat de conseller delegat.

En altres notícies destacades, el conglomerat japonès SoftBank s'ha fet amb el control del 80% de WeWbork després d'aprovar una línia de finançament de 5.000 milions de dòlars.

BREXIT I ALTRES MERCATS

Al Regne Unit, Boris Johnson ha congelat el projecte de llei del Brexit després de la votació del Parlament Britànic que va rebutjar tramitar d'urgència l'Acord de Retirada. La incertesa sobre aquest caòtic procés torna a ser màxima. El president del Consell europeu, Donald Tusk, ha afirmat que recomanarà als Vint-i-set que acceptin la petició del Regne Unit per prorrogar la data del Brexit fins al 31 de gener de 2020.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,3%, fins als 53,76 dòlars. Els analistes de Goldman Sachs anticipen poc moviment per al preu del cru durant els propers dotze mesos, a causa que "les contínues retallades de l'OPEP i la desacceleració de l'activitat de producció als EUA compensaran l'augment de l'oferta d'altres països que no pertanyen a l'OPEP i el creixement moderat de la demanda l'any que ve".

A més, l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1122 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins a l'1,74%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys cedeix a l'1,56% i el del bo a 3 mesos puja fins a l'1,65%.

Noticias relacionadas

contador