• El mercat espera alguna novetat sobre les polítiques de Trump
  • Julius Baer recomana infraponderar la renda variable nord-americana
Wall street america US USA signs

Compres moderades a Wall Street, que va tancar aquest dilluns amb signe mixt i lluny de mínims intradía després del fracàs de Donald Trump al Congrés per reformar la llei sanitària d'Obama.

  • 37.798,97
  • -

El mercat es va calmar després que la Casa Blanca es mostrés partidària d'acostar-se al Partit Demòcrata per aprovar l'esperada reforma fiscal i el seu pla d'infraestructures si el Partit Republicà nega el seu suport. "Aquest missatge 'va ser comprat' per molts inversors, la qual cosa va acabar per minimitzar les pèrdues de la renda variable europea i nord-americana i permetrà a les borses recuperar el cedit en les últimes sessions", afirmen des de Link Securities.

En l'àmbit estratègic, els analistes de Julius Baer han elevat la seva recomanació sobre la renda variable fins a sobreponderar (augmentar en cartera), al mateix temps que han reduït el seu consell sobre Wall Street fins a infraponderar (reduir en cartera).

En la seva opinió, hi ha "diverses raons fonamentals" que anticipen un millor comportament de les accions europees respecte a les nord-americanes. En primer lloc, la valoració de la renda variable europea és molt més baixa en comparació de l'americana, i a més hi ha millors previsions per als beneficis empresarials de les companyies del Vell Continent.

En l'escenari empresarial, Amazon ha arribat a un acord per comprar el lloc de comerç electrónic Souq.com als EUA, que compta amb un fort posicionament en el Mig Est del país.

A més, el fundador de Tesla Motors, Elon Musk, ha confirmat la creació d'una altra companyia, Neuralink, que s'especialitzarà a desenvolupar xips per implantar en el cervell i que interactuaran amb dispositius electrònics. Tesla també és protagonista perquè el grup xinès Tencent ha comprat el 5% de la seva capital, convertint-se en un dels seus majors accionistes.

A escala econòmica, els inventaris empresarials de febrer han pujat un 0,4% i l'índex de preus d'habitatge Case-Shiller de gener ha pujat fins al 5,7% en taxa interanual. Falta per publicar-se la confiança del consumidor de març. Per a aquesta última dada, el consens espera una suau caiguda fins a nivells de 113,8 des de 114,8 el mes passat.

Per la seva banda, dos membres de la Reserva Federal (Fed) s'han llançat missatges creuats. Robert Kaplan, president de la Fed de Dallas, ha comentat que "hauríem de ser prudents per moure'ns de forma gradual i amb paciència" pel que fa a les pujades de tipus a curt termini.

Les seves paraules contrasten amb les de Charles Evans, president de la Fed de Chicago, que la passada setmana 'va revolucionar' als bancs apuntant a quatre pujades de tipus en 2017 si l'economia desenganxava de debò (una més de les plantejades per la mateixa Janet Yellen). Aquest dimarts, estan previstes intervencions públiques d'Esther George, presidenta de la Fed de Kansas City; i del vicepresident del banc central, Stanley Fischer.

En altres mercats, l'euro cau lleugerament un 0,06%, fins a 1,0858 dòlars, després de superar ahir nivells de $1,09 i marcar màxims anuals enfront del 'bitllet verd'. Per la seva banda, després de diverses jornades de pèrdues, el preu del petroli puja un 1%, fins a 48,28 dòlars, en el cas del cru West Texas. A més, l'unça d'or puja un 0,1%, fins a 1.260 dòlars, mentre la rendibilitat del bo USA a 10 anys cau lleument fins al 2,36%.

Noticias relacionadas

contador